Архідея

Коридор може бути яскравим та привабливим, якщо знати декілька порад від професіоналів

Світлий передпокій - легко
Перетворити темне вузьке приміщення на світлий, привітний, а також привабливий і функціональний передпокій досить легко, якщо знати про кілька нехитрих прийомів.

 

Поширена помилка в оформленні інтер’єру коридору – сприймати його як нічим не примітне приміщення, яке служить тільки для сполучення окремих кімнат. Насправді його значення в усьому домі набагато більше, ніж здається на перший погляд. Адже, переступаючи поріг оселі, кожен перш за все потрапляє в коридор. Від того, як він оформлений, залежить, яке загалом враження справить інтер’єр вашого будинку на гостей. Тож можна сказати, що саме коридор з усіх кімнат є візитівкою помешкання.

Ба більше, довгий коридор, який є у більшості квартир і будинків, – це ще й функціональний простір. Та щоб повною мірою скористатися з можливостей коридору, потрібно трохи постаратися під час його облаштування. До того ж оскільки коридор – це місце, яке зустрічає та проводжає домочадців і гостей, воно не повинно пригнічувати вузькими стінами, а, навпаки, дарувати відчуття домашнього затишку.

Світла гама кольорів візуально збільшує простір

Світла гама кольорів візуально збільшує простір

Збільшення простору

Насамперед, коли йдеться про оформлення інтер’єру коридору, особливо довгого та вузького, потрібно подбати про те, щоб кожен міг почуватися в ньому вільно, а не відчував себе в’язнем стін. А тому велику увагу варто приділити візуальному збільшенню простору. Коротко перелічимо основні «трюки» для оптичного обману:

  • Світла гама кольорів в оздобленні стін: білий, світло сірий, теплі пастельні відтінки.

Зверніть увагу: найбільш піддатливі швидкому забрудненню стіни саме в коридорі. Тому, збираючись фарбувати стіни в передпокої та коридорі,  ще й у білий колір та світлі відтінки інших кольорів, варто з розумом підійти до вибору фарби. Рекомендуємо використовувати зносостійку глибокоматову латексну фарбу для стін і стель Śnieżka Mattlatex Brilliant. Фарба  стійка до частого і багаторазового миття; стінам, що пофарбовані нею, не загрожують забруднення. Крім цього, фарба є екологічною, це підтверджує відповідний сертифікат і маркувальний значок «Зелений журавлик» на упаковках. Спеціальна формула АNTIREFLEX допоможе приховати незначні нерівності на поверхнях. Також, застосовуючи фарбу Śnieżka Mattlatex Brilliant, ви не обмежені у виборі кольорів, адже її можна кольорувати, обравши барви із палітри каталогу NCS CASCADE, що налічує 518 кольорів. Відповідно Ви отримаєте стійкі відтінки, які тішитимуть Вас своєю колористикою.

Фарба для стін та стель стійка до частого миття

Фарба для стін та стель стійка до частого миття

  • Глянцеві поверхні на підлозі та стелі; натяжні дворівневі стелі.
  • Освітлення: світильники, точкове підсвічування для стель, дзеркал, поличок тощо.
  • Меблі: лише найнеобхідніші та функціональні; чудово впишеться в загальну картину вузький стіл під стіною, над яким доречно повісити прямокутне дзеркало; це також може бути невеличкий круглий столик для ключів, лептопу, над яким гарно виглядатиме дзеркало овальної форми.
  • Дверні отвори у формі арок.
  • Предмети декору: використайте фотографії в рамках, картини чи настінні ікебани, стильні вази.     

 

Освітлення, меблі, вибір бажаного кольору доповнять Ваш інтер`єр

Освітлення, меблі, вибір бажаного кольору доповнять Ваш інтер`єр

Функціональне зонування

Зробити зонування легко за допомогою різних обробки стін, покриття підлоги та освітлення. Насправді коридор можна розглядати як ще одну кімнату, особливо якщо він не надто вузький. Він обов’язково ділиться на дві зони – вхідну (передпокій) і прохідну.

Довжиною останньої просто не можна нехтувати. Цей простір часто використовують не функціонально, дбаючи максимум тільки про гарний дизайн, а не про ефективне використання простору. Тоді як у прохідній зоні вздовж стіни коридору цілком доречно поставити, наприклад, книжковий стелаж, а поруч розмістити зручне крісло. В іншій частині коридору стіни можна прикрасити великого та середнього розміру картинами – вийде невеличка картинна галерея, повз яку ніхто не зможе пройти, щоб не затримати погляд на такій красивій композиції.

Натомість у передпокої доцільно розмістити меблі для зберігання верхнього одягу та взуття, як-от шафа-купе із дзеркальними дверцятами й тумба, а також банкетку або пуфики, якщо дозволяє місце, щоб можна було зручно взутися. Це ще й у рази приємніше, коли після довгого робочого дня, за який і присісти не було коли, відразу в передпокої чекає перепочинок.

Відтак досить оперування лише кількома прийомами – і будь-який найпохмуріший коридор легко перетворюється в привітний і затишний.

Функціональне зонування коридору

Функціональне зонування коридору

 

 

 

 

 

 

Наверх
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK