Архідея

УкраЇнський дизайнер Ольга Найда впустила природу в інтер ‘єр і дала абсолютно нове життя будинку

Перш за все, дизайнер спланувала нову частину будинку таким чином, що зелений газон і рослини за вікном, нібито увійшли в інтер’єр.

 Проект Trust

Загальна площа 130 м квадратних.

Рік реалізації 2019.

Місто - передмістя Дніпра.

Дизайнер Ольга Найда.

Основна ідея, яку я втілила у цьому проекті, це  те, що я впустила природу в інтер ‘єр і дала абсолютно нове життя, вже давно не молодому  будинку. Мені, довелося попрацюваті над доволі старенькою дачею, яка стала для господарів улюбленим місцем відпочинку. Їм подобалось територіальне розташування, близкість соснового лісу та відсутність людей, але з технічної та естетічної точки зору, будинок, абсолютно їх не влаштовував.

Замовники були мені добре знайомі, тому що я вже робила для них декілька комерційних проектів, з їх боку була повна довіра, звідси і з’явилась назва TRUST. Воні хотіли не тільки зробити перепланування будинку, а й добудувати частину, щоб збільшити площу. Я сприйняла такі побажання, як виклик і завзято взялася за роботу. Перш за все, я спланувала нову частину будинку таким чином, що зелений газон і рослини за вікном, нібито увійшли в інтер’єр. Далі, максимально підняла висоту стелі, залишивши конструктивні дерев’яні балки . Нову частину будинку візуально розділила на різні зони, так у мене з’явилась зона столової, зона бару, зона для відпочінку та камін.

На стоворення цього інтєр’єру, мене надихнув бельгійський стиль і його засновник Аксель Вердвурд(Axel Verdvoord). Мені дуже захотілось, передати той спокій і елегантну простоту, якою наповнені його інтер’єри.

З  точкі зору конструктива, в старій частині будинка, прибрали усі пороги і зробили підлогу в єдиному  рівні . Також, по можливості, підняли стелю і розширили дверні пройоми.

 Щодо кольорової схеми, то у вітальні превалюють бежеві відтінки ,  я вирішила об'єднати простір одним кольором, але трохи погралась з матеріалами. Так, з’явились декоративна штукатурка на стінах, стіна з молдінгами та цікава керамічна плитка на каміні.

А от в зоні кухні, я композицийно розбила шафи за допомогою кольору та шпону. Мені дуже подобається, коли кухня вигдядає не зовсім традиційно, коли в неї є певний настрій, нібито ти не на кухні, а в ресторані спостерігаєш за шефом.

Для нижніх шаф, я обрала зелений колір, тоді як холодидьник, котел та інша технічна частина, сховалась за білими, також є  верхні шафи , вони виглядають як великі куби, розділені на чотири частини.

За допомогою кахеля,  вдалося відокремити кухню від вітальні. Кахель я обрала з малюнком, люблю, коли в проекті з’являється щось веселе, здається він саме такий!

Спальню для господарів, прикрашає стіна з ламінату, який  імітує французську ялинку, біле ліжко і тумби IKEA, постер над ліжком привезла з Іспаніі, і він чудово вписався, як на мене .

На другому поверсі розмістилась кімната для друзів, яку прикрасили шпалери з рослинним принтом, який з посмішкою називають кропом.

Я люблю використовувати декілька сценаріїв світла і цей проект не виключення.  У вітальні , це мабуть вдалося найкраще, адже за допомогою акцентних світильників я відокремила зону бара, акцентувала обідній стіл, а також виділила зону над диваном за допомогою  однакових світильників з льону. Також на стіні с молдінгами, наче летять світильники- пташки.

Для каміну обрала вертікальну топку, люблю, коли вогонь підіймається вверх. Лаконічна форма каміна прикрашена керамічною плиткою 100Х100 мм, яка має декілька видів орнамента. Над каміном, розмістилося дзеркало з дерев'яних гілочок, яке нібито нагадує, що ми на дачі.

Пано над диваном, виготовляли з гіпса в дніпровській майстерні Декобраз за моїми ескізами, воно стало безперечним акцентом інтер’єра.

Великий диван у вітальні - це український бренд Blest.

Кухня Меркс, проацюю з гими вже багато років.

Синій диван Sits, доречі з ним вийшла кумедна історія. Я побачила його на виставці у Києві  і вмовила замовника його придбати, а коли він приїхав, замовники зателефонували мені і повідомили, що він геть не зручний! Я дуже засмутилась, а за 10 хвилин, вони передзвонили і виявилось, що вони порсто не прикріпили ніжки для дивану!

Декор займає особливе місце в цьому проекті. Текстильні подушки та вази від бельгійськоо бренду DOMODECO, а скульптура від українського бренду Natura ceramica.

Приємно, коли тобі довіряють, це з одного боку надихає, але з іншого це велика відповідальність.

 

 

Наверх
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK