Архідея

Інноваційні підходи Австрії змінюють майбутнє містобудування в Україні!

Чорноморський курорт Коблево має всі шанси стати магнітом для оздоровчого туризму.

Фінансування цього проєкту забезпечувало Міністерство економіки та дигіталізації Австрії та Федеральна Палата Економіки Австрії (WKÖ) в рамках програми go-international.

Усі, хто брав участь у проєкті «URBAN MENUS зустрічає Коблево», швидко досягли згоди в одному: курорт Коблево має величезний потенціал: морське узбережжя, лиман, виноградники, ландшафтний парк, хороше транспортне сполучення через близькість до Одеси. Але як цей курорт може розвиватися в майбутньому та позиціонуватись на міжнародному рівні? Як можна створити унікальний бренд? Це були основні питання проєкту з відомою австрійсько-аргентинською архітекторкою Лаурою Спінадель, яка отримала численні міжнародні нагороди та визнання, в тому числі за генеральний план містечка Віденського університету економіки та бізнесу. 31 березня були представлені остаточні результати роботи над проєктом, яка тривала 3 місяці.

Креативна директорка та головна натхненниця цього проєкту, пані Лаура Спінадель, розробила інноваційний веб-інструмент тривимірного містобудування URBAN MENUS, який допомагає візуалізувати мрії та сценарії, аналізувати їх разом з різними зацікавленими сторонами та досягти консенсусу щодо того, в якому напрямку повинен розвиватися курорт.

„Я обрала Україну для цього проєкту, бо маю українське коріння і вірю у велике майбутнє цієї країни. Спільна мрія та консенсус на початку проєкту суттєво підвищують шанси на його реалізацію та завжди призводять до кращих результатів для всіх зацікавлених сторін!“, - стверджує пані Лаура Спінадель. а допомогою 3D-віртуальної реальності інструмент URBAN MENUS швидко трансформує майбутні зображення, дозволяє оцінити ефекти з точки зору ресурсів та екології, потреб суспільства та міського середовища, а також прибутковості.

Проєкт було реалізовано за підтримки Торгового відділу Посольства Австрії в Україні, а також Коблівської сільської ради та Агенції місцевого розвитку Коблівської об'єднаної територіальної громади. Фінансування цього проєкту забезпечувало Міністерство економіки Австрії в рамках програми go-international. Після всебічного аналізу статусу-кво на основі 100 критеріїв, оцінки технічної документації з урахуванням екологічних та природоохоронних аспектів,  а також проведення інтерактивних практикумів та онлайн-дискусій з представниками ділових кіл, влади, мешканців було досягнуто спільного бачення: Коблево стане унікальним магнітом для туристів, курортом, який буде функціонувати круглий рік.

Цьому сприятимуть нові вражаючі архітектурні комплекси, оздоровчий центр із незабутнім панорамним видом, конференц-центром та медичним містечком для лікування та реабілітації, де пацієнти зможуть відпочити на природі. Наступними особливостями Коблево стануть: набережна, унікальні прогулянки містом уздовж тематичних кварталів, які запрошують гостей скуштувати страви місцевих кулінарів або ж познайомитись із художнім мистецтвом та іншими ремеслами.

 Як виявилося, майбутнє – не таке далеке, як здається.

Секретар Коблівської сільської ради, пані Світлана Талоха, під час фінальної презентації зазначила: «Як чудово, що всі наші мрії щодо сучасного Коблево оживають!»

«Я впевнений, що всі зерна інновацій, які пані Лаура Спінадель посіяла на українській землі, обов’язково проростуть і не залишаться непоміченими», зауважив Голова Правління  Установи «Агенція місцевого розвитку Коблівської об'єднаної територіальної громади», пан Сергій Федосєєв. 

Торговий радник Посольства Австрії, пані Ґабріелє Газельсберґер, підкреслила: «Застосування Urban Menus в процесі створення проєкту передбачає активну участь представників громади, і тим самим встановлює абсолютно нові стандарти і підходи до  планування та розвитку міст».

При розробці даного проєкту пані Спінадель та її команда намагались, в першу чергу, підкреслити та зберегти унікальні природні особливості цього регіону та створити новий бренд курорту Коблеве.

Під час проведених вокршопів пані Лаура спонукала учасників помріяти разом та подумати, яким би вони хотіли б бачити сучасний курорт майбутнього, років так через 50.

Сподіваємось, що із завершенням проєкту робота у цьому напрямку не припиниться! І це стане початком перетворення Коблеве на сучасний курорт високого рівня, який буде приваблювати все більше і більше туристів.

 

 

Наверх
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK