Архідея

XIX Міжнародний салон авторської ляльки та Тедді «Модна лялька»

З 05 по 07 квітня 2019 р. на території Міжнародного виставкового центру проходили міжнародні виставки – «Рукоділля. Бізнес & Хобі» та «Модна лялька», організатор яких виступає редакція журналу «Модное рукоделие».

В заходах приймали участь 368 майстрів, дизайнерів, художників, компаній, магазинів, студій та майстерень з України, Франції, Ізраїлю, Польщі, Великобританії, Казахстану. За три дні виставки відвідало близько 7500 гостей та мешканців столиці. Церемонію офіційного відкриття виставок було розпочато з запального виступу спортивного колективу студії чірлідінгу Red Foxes, хореографічна постановка та неперевершена майстерність виконання якого була, як завжди, на найвищому рівні.

Виставка «Рукоділля. Бізнес & Хобі» для зручності відвідувачів була розподілена на такі тематичні зони, як «Хобі маркет», «Арт-хендмейд», «Чарівний бісер» та «Чарівний фелтинг». Центральний розділ виставки «Хобі маркет» представили відомі українські компанії та магазини, такі як ТМ «Людмила», ТМ «Чарівна Мить», «ВДВ», «Лавка художника», ТМ «Токарева», «Preciosa», «Purple Fox», «Zarmilka», «Артбисер» та інші. Відвідувачам були представлені світові новинки різноманітних напрямів рукоділля, безліч товарів для творчості та хобі, фурнітура, тканини, картини для вишивання, бісер та бусини,  набори для створення прикрас та багато іншого. Окрім того, на стендах ТМ «Чарівна Мить» та «Лавка художника» проводилися тематичні майстер-класи та презентаційні майстер-шоу.

Традиційно майстри та дизайнери представили експозиції унікальних авторських колекцій прикрас ручної роботи, дизайнерського одягу та різноманітних аксесуарів на будь-який смак. Багато уваги було присвячено інформаційно-навчальній програмі з метою ознайомлення бажаючих з важливими аспектами бізнес-стратегій, основними шляхами розвитку своїх брендів та виходу на міжнародні ринки.

Так, на бізнес-семінарі «Від хобі до бізнесу» від Асоціації виробників та імпортерів рекламних сувенірів України «АВІРСУ» спікером Наталією Волошиною, виконавчий директор АВІРСУ, було розглянуто наступне: світові та українські тренди в сувенірно-подарунковій індустрії; основи маркетингу для майстрів та ремісників; особливості участі в різноманітних формах продажів та пов’язані з зазначеними темами інші питання.

Директор Департаменту міжнародних операцій E-Export School від УкрПошта Юлія Павленко на бізнес-семінарі «E-Export: від мрії до перших продажів» провела відкритий діалог про те, як продавцеві з України почати продавати за кордон з мінімальними витратами на логістику. На бізнес-семінарі «Успішні star up в онлайн просторі. Все про Власний бренд. Просування в Instagram. Питання та відповіді» спікер Христина Коломойцева, лідер компанії Advant Travel, зосередила увагу на питаннях щодо наступного: що представляє собою та в якому напряму розвивається Власний бренд;  основні канали просування або як стати популярним; світ Instagram для бізнесу; основні помилки в контент плані та інші.

Також було проведено відкритий діалог з організатором виставок, в рамках якого обговорили питання стосовно мети участі в виставках, як стати учасником, для чого приймати участь в конкурсах та проводити майстер-класи, а також щодо публікацій в журналі «Модное рукоделие». В рамках виставки також відбулися фінали творчих конкурсів.

Переможцями міжнародного конкурсу авторської біжутерії «Чарівний бісер – 2019» стали Наталія Угрін, Надія Малкова та Тетяна Міхеева.

Переможцями всеукраїнського конкурсу дитячої творчості «Чарівний бісер» стали  Єгорченко Анастасія, Кудрявцева Марія, Іванюшина Ангеліна, Гнідіна Єлизавета, Пічура Олександра, Ткачова Ксенія та Дроботенко Дар’я. Загалом в конкурсі було представлено 99 робот 62-х майстрів-дітей.

Переможцями конкурсу «Сумочка мрії, сезон весна 2019» були обрані Ірина Новікова, Марина Баньковська та Анна Дмітрук, а також Карина Кучер з особливою відзнакою «Відкриття сезону весна 2019».

На головній сцені виставки для відвідувачів була проведена цікава та захоплююча програма: презентація книги «The Textile Artist: The Seasons in Silk Ribbon Embroidery» (видавництво  Search Press, Великобританія) автора Тетяни Попової; покази авторської біжутерії українській та ізраїльських майстрів, а за участі моделей Асоціації дитячої моди – покази колекцій українських дизайнерів; арт-перформанс «Ритм», автором костюмів для якого виступала Марина Климчук, а продемонстрували студенти коледжу культури та мистецтва м. Київ під керівництвом Карини Ехерст та багато іншого.

В рамках салону «Модна лялька» для відвідувачів були представлені наступні тематичні зони: «Авторська лялька», «Арт-лялька», «Ляльки reborn», «Традиційні українські ляльки» та «Алея ООАК Blythe&Barbie». В цьому сезоні виставку відвідала відома майстер-лялькар Marie Roux з Франції, продемонстрував всім свої витончені, тендітні та неперевершені роботи. 

Центральна частина салону була представлена просторою відкритою зоною «Арт-лялька» з 30 подіумами та тематичним авторський арт-проектом «Відображення», для якого десять відомих національних та закордонних майстрів-митців розповіли свою власну історію за допомогою власної ляльки – складного та  ретельно продуманого унікального художнього образу. Традиційно було організовано та проведено дефіле неймовірних шарнірних ляльок, представлених учасниками Української спільноти BJD під керівництвом Ірини Івахненко.

Неабияку увагу були присвячено і традиційним українським лялькам-мотанкам. Так, арт-коуч Людмила Андрєєва провела два тематичних майстер-класи «Мотанка як елемент арт-терапії», на яких було продемонстровано основні техніки формування класичної мотанки у супроводі цікавого екскурсу в історію їх появи та зародження традицій створення, а також ознайомлено з базовими принципами арт-терапії та психологічними аспектами впливу творчого процесу створення власної мотанки на загальний емоційний стан.

В дні проведення салону було організовано конкурс «Модна Лялька, сезон весна 2019». 12 майстрів представили на розсуд журі та глядачів свої роботи, серед яких було обрано 3-х переможців – Белла Мелкова з роботою «Eglantine», Оксана Сальнікова з роботою «Кароліна» та Марта Купка з роботою «Ловець душ».  Також кожен відвідувач зміг прийняти участь в даній події, віддавши свої голос за найбільш вподобану роботу. Перемогу здобула Оксана Сальнікова з роботою «Кароліна». Переможці серед учасників конкурсу отримали почесні відзнаки та призи від організаторів салону.  

Традиційно в рамках виставок було приділено багато уваги благодійності за допомогою представників та проектів благодійної організації Фонд допомоги онкохворим  дітям «Краб» та дитячого дому «Перлинка». Як звичайно, на відвідувачів очікували подарунки та постійні розіграши призів від організаторів виставки. 

Наступні XXII Міжнародна виставка «Рукоділля. Бізнес & Хобі» та ХХ Міжнародний салон авторської ляльки та Тедді «Модна лялька» відбудуться з 18 по 20 жовтня 2019 р. на території Міжнародного виставкового центру. Чекаємо на вас!

Наші ресурси:

http://biserknitting.com/

https://www.facebook.com/craftbusinesshobby/

https://www.facebook.com/modnalyalka/

 

 

Наверх
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK