Архідея

Італійський митець Millo розмалює Кременчуцьку виховну колонію

За підтримки ЮНІСЕФ і Sky Art Foundation італійський митець Millo створить мурал на стіні Кременчуцької виховної колонії

unnamed_2_01

Автор київського муралу “Любов править світом”, італійський вуличний художник Francisco Camillo Georgino, більш відомий як Millo, прибув до України, щоб створити мурал на стіні Кременчуцької виховної колонії. Візит художника в Україну відбувається в рамках великого соціального проекту Mural Social Club: Back to School! і за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні і Sky Art Foundation. Результатом візиту стане мурал під назвою “Power of Imagination” або “Сила уяви”.

Мурал «Любов править світом»


millo_fb


millo16

Кілька днів тому Millo прибув до виховної колонії у Кременчузі, де він зустрівся з вихованцями колонії і розпочав роботу над муралом “Сила уяви”. Вже за тиждень 16-метровим стінописом зможуть насолоджуватися як вихованці колонії, так і студенти ліцею ім. А.С. Макаренка, мешканці сусідніх багатоповерхівок і пересічні мешканці міста.


img_5990_01

Колонія для вихованців - це особливе місце освіти та побуту, де вони хоча і тимчасово, але вчаться пізнавати світ, аналізувати та розвивати свої здібності. Саме це переконання і бажання допомогти підліткам у розвитку та пристосуванні до дорослого життя спонукало ініціаторів до реалізації творчої ініціативи в колонії.
“Вкрай важливо додати в підліткове мислення більше фантазії і мрії, які, на жаль, виходять на другорядний план через побічні наслідки глобалізації та надмірній вплив інформаційного потоку”, - наголосив начальник колонії Юрій Величко. 


img_6012

Проект BacktoSchool!Ukraine прагне привнести в буденність вихованців колонії більше яскравих кольорів через вуличне мистецтво, адже витвори мистецтва, особливо ті, що створені всесвітньо відомими митцями, спонукають до розвитку власного потенціалу як в малюванні, так і в іншій діяльності. Можливо, згодом світ побачить результати творчості вихованців колонії на будинках міст різних країн світу.


img_6104

Відкриття муралу є частиною діяльності ЮНІСЕФ з побудови толерантності і психологічної реабілітації через мистецтво. Мистецтво має властивість об’єднувати без слів, і створення подібних арт-об’єктів сприяє побудові взаєморозуміння між підлітками, коли вони за прикладом професійних митців малюють у дружній атмосфері. Завдяки участі у подібних заходах вихованці колонії мають можливість розвивати творчу уяву, вчаться висловлювати свої емоції та почуття через мистецтво, що є важливою частиною психологічної реабілітації та психосоціальної підтримки найбільш уразливих груп підлітків.


img_5984

Додаткова інформація:
Проект “Mural Social Club: Back to School” покликаний надати цінності і значимості самим будівлям, даруючи дітлахам та підліткам монументальний твір, а також привнесення у дитяче мислення більше фантазії для творчого розвитку. Кураторами проекту “Mural Social Club: Back to School» виступає Жюл’єн Маллан (Франція) та Олег Соснов (Україна). Проект зініційовано благодійним фондом Sky Art Foundation. Створення муралу італійським художником Millo стало можливим завдяки підтримці Представництва Дитячого фонду ООН (UNICEF) в Україні.
Sky Art Foundation заснований в Україні восени 2014 року як приватна ініціатива з метою підтримки та розвитку нового покоління українських художників, що працюють у сфері сучасного мистецтва, а також для сприяння міжнародним культурним обмінам та інтеграції української культури у світовий арт-контекст. На базі фонду активно ведеться виставкова та благодійна діяльність, організація міжнародних арт-проектів, культурних заходів за участю українських художників, видача грантів талановитим митцям.

Про ЮНІСЕФ
В усій своїй діяльності ЮНІСЕФ відстоює права і благополуччя кожної дитини. Спільно з партнерами ми працюємо у 190 країнах і територіях задля переведення цього зобов'язання у площину практичних дій, докладаючи особливих зусиль до охоплення найуразливіших і соціально виключених дітей, заради всіх дітей, де б вони не знаходилися. Більше інформації про ЮНІСЕФ в Україні та нашу роботу з дітьми: www.unicef.org/ukraine.


millo_1_02

Слідкуйте за діяльністю ЮНІСЕФ в Україні у Twitter та Facebook
Медіа-партнери проекту Mural Social Club: Back to School: РБК Україна, сайт Обозреватель, інформаційна агенція ГолосUA, всеукраїнський журнал Ukrainian People, журнал People.in.ua, Теленеделя, журнал архітектури та дизайну «Мир Проектов», телеканал 1+1


millo_1_01

 

 

Наверх
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK