Архідея

Вибір плитки для кухні

Підбираючи плитку для кухні, ми враховуємо її характеристики, що впливають на практичне використання в приміщенні з гарячими парами, жирами, підвищеною вологістю і кіптявою. 

plitka_na_pol_na_kuhne_049-650x520

Для кухні вибирається плитка для двох різних кухонних зон. Перша - це плитка для підлоги і тут вирішальна роль за дизайном, а друга - плитка для кухонного фартушка, зони з особливим впливом жирів, кислот, температури, чищенням із застосуванням абразивних миючих засобів.


sharm

Специфічні вимоги висуваються і до затірок в зоні фартушка: бажано використовувати двокомпонентні затирання швів для додання додаткового захисту. Підлогова і настінна плитка розрізняються між собою за габаритами, товщині і дизайну.


floor-on-black-white-kitchen-09

Плитка для підлоги

Кухня завжди асоціювалася з традиційними приміщеннями, де готували їжу. Пол на таких кухнях був природним, міцним і стійким до спеки, вологи і падіння важких предметів. Зазвичай укладали міцну, надійну і довговічну підлогу. Деякі з таких підлогових покриттів збереглися до цих пір.


plitka_na_pol_na_kuhne_034-650x883

Натуральний камінь, мармур, граніт, сланець, цегла, теракота і дуб були затребувані для підлоги в кухонних приміщеннях. Сьогодні мало хто укладає натуральні камені або дерево на кухні.


plitka_na_pol_na_kuhne_032-650x884

Вирішальне значення має кахельна плитка, що добре зарекомендувала себе в приміщеннях з підвищеними вологісними і температурними умовами.


plitka_na_pol_na_kuhne_031-650x960

Колекції для підлоги повинні мати високу зносостійкість, оскільки кухонне приміщення високого ступеня прохідності. Важливі міцність, водонепроникність, стійкість до ударів і хімічних речовин.


plitka_na_pol_na_kuhne_036-650x843

Якщо моделі на підлогу можуть бути в темних натуральних тонах, що імітують різні матеріали, то стіна, як правило, служить фоном для меблів і краще, якщо вона буде в світлих нейтральних відтінках.


plitka_na_pol_na_kuhne_037

Підлога на кухні може мати кілька зон, наприклад, місце обіднього столу виділяється орнаментом або моделями з малюнками. Область робочої зони може бути оброблена різними кольорами із застосуванням фризів.


1_35


plitka_na_pol_na_kuhne_027-650x467

Якщо вам подобаються інтер'єри в сільських стилях, то імітація під дерево - один з можливих варіантів на підлозі. В інтер'єрах цих стилів багато деревини різних порід, теплих текстур, кованих і плетених предметів. Тому підбираючи колекцію на підлогу, слід враховувати загальну колірну гамму.


2111346773573f1afc506447.99705026


plitka_na_pol_na_kuhne_050-650x975


plitka_na_pol_na_kuhne_041-650x975

Імітації дорогих порід каменю в підлогових колекціях керамічної плитки настільки детально опрацьовані, що не викликає сумніву в тому, що це справжня мармурова підлога.


katar_mb

Якщо ви віддаєте перевагу класичним варіантам оформлення приміщення кухні, а також в середземноморському стилі під іспанську або італійську віллу, то плитка, що імітує мармур в бежевих і кремових тонах - той самий елемент дизайну, який перетворить вашу кухню в респектабельне середземноморське приміщення.


img_532ebb4bb7de0_big_w_f


plitka_v_interere_27

Плитка для кухонного фартушка

Серед колекцій кахлю для стін є варіанти для особливого місця – фартушка. Це зона стіни між робочими столами з плитою, мийкою та настінними шафками. Кахель тут буде піддаватися впливу жирів, кислот, температури, чищенню із застосуванням абразивних миючих засобів. Тому до нього пред'являються особливі вимоги і відповідно необхідно підбирати варіанти з такими характеристиками. Такі ж вимоги висуваються і до затірки швів в цій проблемній зоні.


qstone


1_1_02

Настінна керамічна плитка для зони стіни між кухонними шафами і робочими столами, на яких розташовуються плита, мийка і кухонні прилади, кращий варіант. Гарячий пар, бризки жиру і води вимагають захисту поверхні стіни.


aparici_elegy

Характеристики настінної плитки, призначеної для цієї проблемної зони, повинні відповідати вимогам захисту поверхні стіни в робочих умовах. А значить, вона повинна бути вологозахищена, стійка до жирів, перепадів температур, барвників і агресивних хімічних побутових засобів. А також термостійка: не боятися високих температур від пара і гарячого повітря.


ape_ceramica_century

Важливою якістю кахлю для кухонного фартушка є стійкість до ударів і тертя. Часто господині зачіпають посудом поверхню фартуха, тому матеріали для фартуха зазвичай підбираються міцні, рівні і гладкі, щоб жир не в'їдався в поверхню.


aparici_delice

Втім, в підборі плитки слід виходити з стильових особливостей оформлення.


z_antique-monopole-8

Такі ж вимоги висуваються і до затірок швів в зоні фартуха. Фахівці рекомендують застосовувати двокомпонентні затірки, які надають додатковий захист.


plitka-mozaika-dlya-kuxni-2-19_01

Колір затірок зазвичай підбирається під палітру плитки.


ape_ceramica_century_01

Але це залежить від дизайну і композиції. Тому іноді колір затірки для швів контрастує з колірною тональністю плитки.


ape_duma_slategrey


plitka_mozaika_


.

 

 

Наверх
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK