Архідея

Вибір плитки в коридор-хол

Коридор в будь-якому будинку завжди проблемна зона. Вона безпосередньо межує з вхідними дверима і часто примикає до холу, що веде в кімнати. Незважаючи на порівняно невеликі габарити, ці два приміщення - коридор і хол, несуть велике функціональне навантаження. 

6987_66ba5ru_tunis-2_01

Зовнішній вигляд коридора або хола відповідає за презентабельність будинку в цілому. Оформлення пола - одна з відповідальних зон, яка акцентує погляд. Не тільки функціональність пола, а й зовнішній вигляд підлогового покриття залежить від обраного матеріалу.


plitka-na-pol-dlya-koridora-

Близькість до вхідних дверей означає наявність мокрого взуття, парасольок і одягу в дощові дні. Додайте до цього вологі і брудні лапки тварин, чиї гострі кігтики вимагають реалізації на підлозі - основного місця їх перебування.


__saloni_-

Забави маленьких дітей, чия активність поширюється по всій площі двох зон, - це не тільки ігри і розкидані іграшки, а й велосипедики, колеса і педалі, які забруднюють і дряпають підлогу. А в сприятливі святкові дні хол часто використовується, як танцмайданчик, де стукають каблучки і б'ються келихи з шампанським. Є над чим подумати, особливо в період пошуку підлогового покриття, що відповідає вимогам краси і практичності.


remont-malenkoj-prihozhej-33

Кераміка або ламінат?
Вхідна зона будинку відноситься до житлових приміщень і багато хто бачить підлогу в коридорі і холі продовженням теплого настилу, що перекликається з покриттями в інших кімнатах. Натуральні матеріали тут можливі, але найчастіше укладають покриття, які чинять спротив волозі і забрудненням. Вибір падає на ламінат і плитку, які легко чистити. Ламінат імітує будь-які натуральні матеріали, але частіше дерево. Різноманіття фактур, кольору і малюнків змушує перейнятися повагою до підлоги з кераміки. Але розглянемо суттєві переваги кераміки і відмінності двох покриттів.


skandinavskiy-stil-kak-osnova-oformleniya-sovremennoy-gostinoy

Переваги плитки

водонепроникність
Поверхня плиток несприйнятлива до води і плям завдяки захисному шару. Також стійка до руйнівного впливу високої вологості. Ці властивості роблять підлогову кераміку ідеальним матеріалом для використання у вологих середовищах. Коридор до них не відноситься, але при постійному впливі невеликої вологи при виборі твердого покриття перевагу слід віддати плитці. Ламінат істотно програє через низьку вологостійкість. Він витримує низьку вологість, але в умовах підвищеної вологи або постійного крапельного впливу з часом може покоробитися або набрякнути.


pop-art-v-interere-ot-me-rilin-monro-do-koka-kolyi-13

гігієнічність

Поверхня керамічної плитки, будь то глазурована або без глазурі, дуже щільна. Мікроби, кліщі та інші мікроорганізми, що викликають алергію, не розмножуються навіть при простому догляді. Переваги кераміки в природних бруд відштовхуючих властивостях. Ламінат треба очищати щодня, тому що бруд руйнує захисну плівку з акрилової смоли.


blenheim-pattern-with-a-brunel-border

несприйнятливість до плям

Знищити плями з поверхні керамічної підлоги можна вологою тканиною. Для очищення ламінату від плям будуть потрібні спеціальні засоби для чищення.


original-style-vft-eltham-pattern-with-modified-kingsley-border-in-grey-red-dover-white-pugin-blue-and-blue-landscape

довговічність

При правильному укладанні і належному догляді плитки приголомшливо виглядають протягом довгих років (до нас дійшли стародавні храми зі збереженими в них плитковими підлогами з теракоти з додаванням глин). У зв'язку з цим можна говорити про економічність такого покриття для підлоги.


dorchester-pattern-with-a-xx-border

Керамічна або керамогранитна плитка стійка до утворень тріщин, а якщо і трапляються сколи - ремонт полягає в простій заміні однієї або декількох кахлів. Виробники ламінату стверджують, що термін його експлуатація розрахований на 5-15 років залежно від класу. Ремонт покриття можливий, але домогтися первозданного вигляду не вдасться, тому найчастіше дошки замінюють і то в тому випадку, якщо замки в робочому стані, а нова дошка з тієї ж колекції.


osborne-pattern-with-a-browning-border

міцність

Плитка набагато міцніше багатьох підлогових покриттів. Вона має тверду поверхню і при укладанні на рівну основу не боїться ударів. Ламінат на нерівній або зношеній основі починає скрипіти. А при ударах деформується.


victorian-floor-tiles-conway-pattern-shown-with-a-modified-browning-border

зносостійкість

Плитка - один з найбільш стійких до зносу матеріалів. Вона не треться, не стирається під ногами, навіть при високому трафіку руху. Ламінат з часом витирається і дряпається від різних впливів.


victorian-floor-tile-st-andrews-pattern-with-simple-border-in-black-and-dover-white-2

негорючість

Падіння сигарети на плитковий стать не викличе несприятливих наслідків - на ньому не залишиться і сліду, на відміну від ламінату, поверхня якого може обвуглитися. Ламінат згорає швидко, плитка не горюча в принципі.


dizajn-malenkoj-prihozhej-33

антистатичність

Ця властивість є однією з причин використання спеціальної електропровідної підлоги з кераміки в операційних залах. Деякі види ламінату мають низьку ступень теплопровідності, а тому здатні накопичувати на поверхні електрочастинки, що викликають статичну електрику.


931f2b76c98a85c63ac26b4e480b

екологічність

Натуральна сировина для виробництва підлогової кераміки природно робить її екологічно чистим продуктом. Чого не скажеш про ламінат, поверхня якого вкрита плівкою, просочену синтетичними смолами. У несприятливих умовах виділяється формальдегід.


catalogo-azulejos-cenefas

привабливість

Різні сюжети, візерунки, фотодрук, імітації мармуру, дерева, каменю, тканин, скла, металу і т.д. на підлозі з кераміки викликає захоплення. Ламінат також імітує багато натуральних матеріалів, особливо деревину, але до різноманітності дизайну плитки йому далеко.


napolnaya-plitka-v-dekore-


amb_6509_canela


prihozhaya-v-zolotom-cvete-s-zerkalnym-shkafom-kupe


stil_klassicism-37

 

 

Наверх
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK