Архідея

Перетворення старого чемодана

У кожного з нас є старі речі, з якими шкода розлучатися. Серед них старий чемодан займає особливе положення. Начебто і потрібна річ для всякого мотлоху, але й місце займає. І що з ним робити, якщо викидати не піднімається рука?

8c9fcb3273dfd49

Що робити? А ось що - переробити в потрібну і красиву дизайнерську річ! Отже, за роботу.

Вінтаж нині в моді
Всі ми рано чи пізно звертаємо увагу на вінтажні речі. Щось залишилося від бабусі, щось придбали на блошиному ринку, а дещо навіть отримали в подарунок зі словами: «в моді знову вінтаж!». Взагалі-то кажучи, вінтаж - це сорт і врожай вина певного року. Але в нашому дизайнерському світі термін «вінтаж» набуло особливого звучання. Сьогодні він визначає суміш стилів в інтер'єрі, елементи прикрас і старовинний декор, красиві речі і одяг «у віці», яку можна перетворити чуть-чуть і носити, як наймодніший. Словом, будь-які предмети минулого в стилі ретро, кіберпанк або стімпанк, які хочеться залишити у себе вдома, оновити і милуватися ними.


chemodan-vintazh_01

Добре, а що робити з дуже старими, але цікавими речами в стилі 50-х років? Чи не викидати ж ... Ось, наприклад, старий чемодан. Дуже старий. Можна навіть сказати - пошарпані-вінтажний. Любителі переробок пропонують варіанти декорування валізи: декупаж, об'ємні елементи, аплікації, зістаренними в стилі Шеббі шик, золочення, імітація фарбами, нанесення кракелюр і багато іншого. Пробуємо.


1_16

Декупаж
Декупаж (decouper означать «вирізати») - це техніка декорування, заснована на аплікаціях, які наносять на предмет і покривають лаком. Виходить ефект старовинної розпису. Для роботи в цій техніці знадобляться:
• Декоративний папір або подвійні серветки;
• Спеціальний клей для декупажу;
• Акриловий лак;
• Акрилова фарба чорного і білого кольору (будь-якого іншого);
• Оббивна тканина;
• Повний картон (легкий пористий картон з верхнім шаром тонкого паперу. Добре підходить для альбомів. Товщина 1,5 мм);
• Степлер;
• Цвяхи декоративні 4 штуки;
• Широка резинка або тканину для кишеньок;
• Шкіра натуральна;
• Шкіра штучна;
• Клей «Момент гель»;

Для початку треба заґрунтувати всю зовнішню частину валізи фарбою. Можна взяти акрил білого кольору. Краще поклеїти смужки паперу по згинах і кутах валізи, щоб потім легше було клеїти всю площину кришки і підстави. Справа в тому, що в місцях металевих частин на кутах валізи треба потрудитися, щоб не розірвалася папір. А смужками клеїти легше. Можна користуватися спеціальними інструментами, але якщо їх під рукою немає, то підійде лезо.


4_05


7_04

Оздоблення внутрішньої частини валізи полягала в фарбуванні бортів фарбою чорного кольору. На це піде трохи більше години. Потім після висихання паперу треба покрити лаком всю зовнішню частину валізи.


8_04

Потім слід зшити чохол з плюшу або оксамиту. Підійде будь-яка ворсиста і щільна тканина. Степлером прикріпіть чохол скобами до основи. Потім до чохла треба пристрочити смужку щільної тканини, шкіри або дерматину, відступивши від краю 1-1,5 см. Декоративна смужка закриває скоби, якими ви прикріпили чохол. Щоб чохол натягнувся, зміцнюйте скоби по колу.


6_07

А ось оздоблення всередині верхньої кришки зроблена по-іншому. Приклейте спочатку смужку шкіри по контуру з заходом на борт кришки. Вирізавши з картону фігуру за розмірами підстави кришки, обтягніть її тканиною і пристрочите до неї гумку. На картон нанесіть клей «момент гель», щоб тканина щільно прилягала до основи.


2_15


5_05

Обмежувальну гумку краще зробити з натуральної шкіри і прибити її до бортів декоративними гвоздиками. Замість гумки можна взяти тканину і зробити з неї кишеньки, приклеївши їх до внутрішньої сторони кришки. А тепер підготуйте декор ручки. Її краще обтягнути натуральною шкірою. Все - декорування валізи закінчено.


3_10


10_04


13_02

 

 

Наверх
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK