Архідея

Кращі інтер'єри світу за версією конкурсу INSIDE 2016

У листопаді 2016 року в Берліні оголошені імена призерів знаковою премії в галузі інтер'єрного дизайну World Festival of Interiors INSIDE 2016. Склад суддівської колегії вибрав переможців у 9 номінаціях конкурсу. Традиційно власники цього звання стають законодавцями головних трендів дизайну просторів на найближчий час.

Гран-прі в номінації Retail взяли дизайнери An Design Studio з итаю. Проект двоповерхового бутика фешн-бренду Heike в Шанхаї інтерпретує вічні тренди індустрії моди і дизайну: мінімалізм і чорний колір. Назва розробки Black Cant System повністю відповідає своєму візуальному втіленню. При тому, що достаток чорного кольору зазвичай тягне за собою ефект зменшення простору, дизайнерам вдалося зберегти багато повітря в інтер'єрі за рахунок пропорційного розподілу конструкцій і вмілого поводження з геометрією. У дизайні black is the new black і з цим важко посперечатися.

Hangzhou AN Interior Design, Black Cant System - бутик фешн-бренда HEIKE


black_cant__hangzhou_an_interior_design_01


black_cant__hangzhou_an_interior_design4

Приз в номінації Hotel дістався іспанському бюро OHLAB Oliver Hernaiz Architecture Lab. Судді відзначили головну ідею дизайнерів, яка послужила основою для побудови інтер'єру kit of parts. Комбінуючи принципово різні текстури, деталі і кольори, команда бюро підкреслила особливості розташування готелю, який знаходиться в історичному кварталі Пальми де Майорка серед істотно відрізняються за архітектурою будівель.

готель Puro, дизайн якого розробили фахівці OHLAB Oliver Hernaiz Architecture Lab


puro-hotel-in-palma-de-mallorca-by-ohlab-yellowtrace-01


puro-hotel-in-palma-de-mallorca-by-ohlab-yellowtrace-02

Іспанська студія завоювала і головну нагороду в номінації Health Education. Переможним інтер'єром в цьому випадку стала внутрішня обстановка медичної стоматологічної клініки. За допомогою таких інструментів, як спокійна палітра кольорів, використання оптичних прийомів в декоруванні стін, гра з плануванням простору OHLAB вдалося втілити в приміщеннях клініки атмосферу довіри і умиротворення.

проект інтер'єру стоматологічної клініки від OHLAB Oliver Hernaiz Architecture Lab


____03

Перемогу в категорії Display здобув дизайн-дует Neri Hu. Їх концепція стенду фабрики KVADRAT привернула увагу публіки ще на Міланському салоні цієї весни. Дизайнери в своїй розробці грають з візуальними трансформаціями простору, заманюючи людей, немов вправний цирковий фокусник. Куб над стендом – це лише декоративна масивна обманка, яка веде людей до кімнати, де головну роль відіграють килими, які помітні лише для тих, хто зайшов всередину інсталяції і зайняв конкретну позицію під конструкцією зверху.

стенд фабрики Kvadrat на Міланському салоні, спроектований Neri Hu Design and Research Office


__kvadrat___

Професіонали дизайн-бюро Neri Hu пішли проти концепції фаст-фуду. Інтер'єр американської закусочної згідно з їхнім проектом будується навколо двох ключових елементів: розпашні дзеркальні стіни і мереживна керамічна плитка. Збільшивши простір, дизайнери подовжити і час прийому їжі відвідувачів закладу завдяки створеному відчуття розміреності і закритості від світу поспіху. Такий секрет перемоги в номінації Bars Restaurants.

Neri Hu Design, закусочна Rachel's Burger в Шанхаї


neri_hu_design__rachels_burger__

Все частіше велике захоплення викликають у професіоналів і шанувальників дизайну проекти, інтегровані в вуличний ландшафт. Один з них призер INSIDE в номінації Creative Re-use. Кафе-їдальня, що стала частиною відреставрованого королівського палацу в Джайпурі, наочно демонструє, як елементи вже злегка приїлися лофт можуть бути перенесені в, здавалося б, досить традиційний дизайн. Проект був реалізований Studio Lotus під патронажем королівської родини Джайпуру.

реставраційний проект британського бюро De Matos Ryan, Королівський театр Йорка


____de_matos_ryan___

Британська студія De Matos Ryan реалізувала замовлення на відновлення інтер'єрів Королівського театру Йорка, вписавши в проект елементи власного бачення простору. В умовах держзамовлення з тотальним забороною на застосування авторських концепцій, така зухвалість практично неможлива. Однак дизайнери все ж залишили свій персональний автограф у вигляді оформлення склепінних стель фойє за допомогою блискучої глазурі. В історію дизайну цю знахідку вписала і перемога в номінації Civic Culture Transport.

кафе-їдальня в палаці Baradari від Studio Lotus


-___baradari__studio_lotus

Австралійці з Woods Bagot вирішили не відходити від прийомів, в яких вони дуже успішні. Створюючи коворкінг-простір в Сіднеї, в якості основного матеріалу дизайнери використовували дерево. З одного боку, забезпечивши самітність кожному члену офісного колективу, а з іншого - дотримуючись канони побудови open-space, вони представили довгий коридор, який об'єднав 22 кімнати. Незважаючи на рясне присутність дерева в дизайні, офіс здається затишним і не тисне своїм авторитетом. Концепція завоювала приз в категорії Office.

Woods Bagot Architects, проект офісного простору, Сідней


woods_bagot_architects____

Ідеальний будинок за версією премії INSIDE - простір, що володіє абсолютною шумоізоляцією. Місце, де людина максимально захищена від шуму доріг, міських процесів і вічної натовпу - де можна почути тишу. Такий проект представили професіонали австралійського бюро Smart Design Studios. Дизайнери продемонстрували чистий інтер'єр в самих нейтральних відтінках, де нічого не має значення, крім людини і його внутрішнього стану.

проект ідеального будинку Indigo Slam від бюро Smart Design Studio


___indigo_slam___smart_design_studio

 

 

Наверх
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK