Архідея

Ультрасучасний будинок в Мегарі

Взагалі цей будинок в традиціях модернізму і функціоналізму. Приватне житло в долині поблизу міста Мегари, відомого ще древнім грекам, номіноване на премію Мис ван дер Рое Європейського Союзу сучасної архітектури.


05_mg_5259____

Маючи в своєму розпорядженні будинок між оливковим гаєм на півдні і кущами герані на півночі, архітектори вирішили, що будівля трикутного в плані комплексу повинна бути повернута до єдиної відкритої зовні сторони.


12_mg_5396____

Дві інші бетонні і масивні сторони закриті до зовнішнього миру. Хоча глухими їх не назвеш: через вертикальні прорізи світло вдень проникає зовні всередину, а вночі зсередини назовні.


08_mg_5091____

Ці прорізи – один з декількох придуманих архітекторами «каналів взаємопроникнення» будинку і ландшафту, покликаних знівелювати той факт, що будівля побудована в пустелі, майже не пошкодженого людиною місці. Другий такий «канал» – вибір бетону певного відтінку: з роками він буде все більше зливатися з ландшафтом.


15_mg_5099____


22_mg_5224____

І третій «канал» – експлуатований зелений дах. Її «населення» підібрано відповідно до кліматичними умовами Греції і, зокрема, спекотної Аттики: лаванда, драцена, чебрець, безсмертник, гаура. Стійка різноманітна біосистема знову таки дозволить будівлі з часом зовсім злитися з навколишнім пейзажем.


24_mg_5541____

У будинку чотири кімнати: два блоки «для життя» – публічний з кухнею і їдальнею та приватний з відпочивальнею , і ще два обгороджених внутрішні двори. Між собою вони з'єднані двома коридорами – відкритим і критим зі скляним дахом.


portada_25_mg_5562____


30_mg_5588____


31_mg_5732____

Скляними зроблені і велика частина стін, що відокремлюють інтер'єр від екстер'єру. Легкі розсувні перегородки можна закрити золотистими шторами, або ж простим поворотом голови вправо-вліво повною мірою відчуваючи дивовижну гармонію. Об’єкт повний протилежностей: затишного впорядкованого двору і недоторканою невинно чистої природи.


34_mg_5677____

 

 

Наверх
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK