Архідея

Ефектна красуня бругмансія

Ця приголомшливо ефектна красуня, густо увінчана досить великими звисаючими квітками, схожими на грамофони, нікого не залишить байдужим. Кожен квітникар і садівник хоче освоїти вирощування бругмансії на своїй ділянці.

1125274b4317ad8c


8796349595678

Бругмансія (Brugmansia) – це багаторічний чагарник сімейства пасльонових. За елегантні і витончені квіти її називають – трубами архангела, а корінні жителі Південної Америки, звідки бругмансія родом, поклоняються їй як божественному дереву.


brugmansia_pink_perfektion

Ці унікальні і цікаві тропічні чагарники квітнуть циклами протягом року в теплому кліматі, а взимку, як горшкові рослини. Квітки великі, подовжені, з овальними, загостреними до верхівки листям і лійчастого з оригінальним хвилястим краєм квітками.


nature___flowers_beautiful_brugmansia_in_the_garden_066685_

Квітки висять, як трубні форми, які сильно запашні в нічний час, і привертають метеликів, колібрі і інших комах в широкому діапазоні кольорів, як правило, в тонах персика, рожевого, коралового, жовтого, золота і білого.


maxresdefault_1_01

Brugmansias часто плутають з дурманом (який називають диявольська труба) з - за подібні квіти, проте це дві різні квітки. Пишні, екзотичні, тропічні труби архангела є відмінним вибором, щоб додати до будь-якого саду романтичного виду.


175925098

Цвітіння бругмансії починається з липня і триває до самих заморозків. Плід – колюча коробочка, наповнена коричневими насінням. У кімнатній культурі бругмансія виростає до 2 метрів, її можна формувати як невелике деревце.


4da781_01

Що любить бругмансія
Бругмансія тепло- і вологолюбна рослина, любить родючий і повітропроникливий грунт, хороше освітлення, а також захищене від вітру місце. У кімнаті для неї вибирають найсвітліше місце, а влітку виносять на свіже повітря: балкон, терасу або в сад.


1-21


drevesnaja

Повноцінно зростає і рясно цвіте вона тільки на яскравому сонці. У тіні втрачає листя, гірше цвіте і навіть може загинути. Небажаний для цієї красуні і перегрів коренів, який може статися при вирощуванні в контейнері. Щоб цього уникнути, контейнер повинен бути світлого забарвлення.


7f83926e63997f91d19937b2dc07570f


710t0fs2vol._sl1000_

Бругмансія вимагає рясний полив бажано жорсткої водою. У разі, якщо вода м'яка, а грунт кислий, то хоча б раз за сезон квітка слід полити, використовуючи вапняне молоко (на літр води один грам вапна).


brugmansia8d_sanguinea

Рослина потребує регулярного обприскуванні. При недостатній вологості може скинути бутони і листя. Підгодовують бругмансію щотижня – щедро і регулярно, чергуючи органічні добрива, наприклад, настій пташиного посліду із мінеральними підгодівлею.


c8ba476131e3ecfa1f48a5919c9ca59e

Обов'язково видаляють відцвілі квіти. У жовтні рослину сильно обрізають, викочують із земляною грудкою, пересаджують у велику ємність і встановлюють у світлій прохолодній кімнаті, підтримуючи температуру 10-16С.


dalens_pink_amour_1

В даний час красивими є 18 видів: Butterfly Pink, Cherub, Dalens Amour, Daybreak, Flamenco, Giant White, Golden Yellow, Lizzy, Olympic Flame, Painted Lady, Pink Perfektion, Piroschka, Santa Rosa, Shredded White, Stawberries and Cream, Variegated Sunset, Versicolor.


yellowdat20


trumpet_lily_3


daturapurple_01


maxresdefault_17


prince_kuhio_vine

 

 

Наверх
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK