Архідея

Сергiй Махно: Будинок, де час зупинився

Native House від Sergey Makhno Architects. Українська архітектурна студія Sergey Makno Architects створила будинок, у якому час зупинився. Тут немає відліку. Ніяких занепокоєнь і турбот. Ніяких недокучливих сусідів. Здається, ви приземлилися на іншу планету, а час залишився на місці.

__355

 qq_view010002_post


Будинок виконаний з кортенової сталі. Завдяки теплому рудому відтінку, здається, ніби дім з'явився тоді, коли ще динозаври блукали Землею, а людей ніколи і не було. Один з головних будівельних матеріалів – світло. Воно ласкаво протікає в будинок, підкреслюючи об’єми та форми. 


qq_view030001_post

Дерева ззовні. Абсолютне і безповоротне єднання з природою навколо.

Дерева всередині. Архітектори створили дикий сад – високу двоповерхову шахту зі скляною стелею. Небо в домі. Огорожа та стіни оздоблені перфорованою сіткою, щоб там переплітався плющ та дикий виноград.  


qq_view040000_post

Аби використати простір раціонально, архітектори відмовилися від 2 повноцінних поверхів, створивши 5 напівповерхів. Тепер спускатися-підніматися стало швидше. До того ж, з’явилося більше простору для вечірніх танців під улюблену пластинку.  


qq_view050002_post

Ще одна цікава особливість проекту в тому, що це "будинок дверей". Архітектори вирішили, що одного входу недостатньо, тому вони створили п'ять. Це функціональне рішення покликане спростити життя власників. Вони почнуть свою ранкову пробіжку з власної спальної кімнати, а потім запросять гостей просто до вітальні. Деякі двері є "секретними", прихованими від світу. 


qq_view060003_post

Мистецтво стало емоційним та семантичним завершенням проекту. Три скульптури нестандартної геометрії від сучасних українських митців збалансували об’єми і зробили простір цілісним. Ці роботи продовжують ідею, що "часу не існує". Життя коротке, мистецтво вічне.


qq_view090001_post

Тип: Приватне житло

Рік: 2017

Розташування: Карпати

Площа: 1215 (всередині будівлі) + 693 (територія ззовні) = 1908 кв.м.

Архітектори: Олександр Ковпак, Сергій Махно

 

 

Наверх
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK