Архідея

Земля надихає: 2 дизайн-експедиція

Запрошуємо Вас відвідати зустріч з учасниками 2-ої дизайн-експедиції "Земля надихає", яка відбудеться 28 червня о 15:00-17:00 за адресою вул. В. Тютюнника, 53 (дизайн-простір YaVsesvit).

24-28 червня 2019 року група з 12 міжнародних дизайн-експертів і журналістів на запрошення команди FAINA Design (www.faina.design) та Вікторії Якуши відкриють для себе автентичні техніки ремісництва в Україні. Незвична подорож найвіддаленішими куточками Українських Карпат охопить 5 унікальних центрів народного промислу: чорнодимлена кераміка, ліжникарство, бондарство, косівська кераміка та ін.
Мета проекту - звернути увагу широкої аудиторії до проблему занепаду і, часто, ризику цілковитого зникнення унікальних крафтових технік в Україні. Ми віримо, що увага прогресивних молодих дизайнерів зі всього світу та широке висвітлення проблеми в ЗМІ, допоможуть уникнути втрати важливої частини культурної спадщини українців. Проект став можливий за підтримки Українського культурного фонду (https://ucf.in.ua).

Про учасників експедиції:

- Джеймс Шоу (Лондон, Великобританія) www.jamesmichaelshaw.co.uk - сміливий експериментатор і винахідник, полюбляє переосмислювати звичні матеріали і подавати їх в іншому світлі. Він перетворює перероблений термопластик в багатошарові предмети меблів за допомогою спеціального інструменту, який власноруч винайшов. Джеймс неодноразово демонстрував свої роботи на міжнародному рівні, включаючи Design Museum, V & A та MoMA. Володар нагороди «Designs of the Year» і переможець конкурсу Arc Chair Design Award.

- Крістен де ла Вальє (Париж, Франція) www.sayhito-mag.com - законодавиця дизайн-трендів і модна інфлюенсерка, що кілька років тому переїхала з Нью-Йорку в Париж, засновниця проекту «say hi to_» (товариство дизайн-однодумців по всьому світу), неодноразова членкиня міжнародного журі, арт-директорка і кураторка таких впливових заходів, як «Maison et Objet» в Парижі, «Design Korea» в Сеулі та «Design Trends» в США.

- Ені Лі Паркер (Нью-Йорк, США) www.enyleeparker.com - предметна дизайнера і декоратора з Кореї з офісом в Нью-Йорку, робить особливий акцент на предметах меблів та освітленні, виготовлених з глини. У своїх проектах Паркер намагається відновити суть процесу створення в тому вигляді, в якому його бачили наші предки - неспішність, осмисленість, повагу до природних ресурсів. Свою місію Ені описує так: використовуючи традиційні ремесла, створити сучасні об'єкти, які привнесуть глибокий сенс і філософію в наш житловий простір.

- Люк Істоп (Кент, Великобританія) - кераміст у третьому поколінні, що спеціалізується на виробах мінімалистичної форми. У своїх роботах Люк постійно досліджує багатогранні якості глини - її форму, функціональність і навіть лікувальні властивості. Його твори можна знайти в кращих галереях Лондона та Нью-Йорка.  

- Ніна Брун (Копенгаген, Данія) www.ninabruun.com - данська дизайнерка інтер'єрів, аналітикиня дизайн трендів і експертка з колористики. На скандинавській дизайнерській сцені Ніна посідає місце провідного експерта з інтер'єрних тенденцій, знавця про колір і прогнозів в області дизайну, про що свідчать численні публікації проектів та інтерв'ю дизайнерки в таких виданнях, як Wallpaper, Design Milk, Herald Tribune, Washington Post, Le Figaro та багато інших. Також Ніна отримала нагороду Red Dot Design Award і можливість постійної експозиції власних робіт у Музеї мистецтв і дизайну в Нью-Йорку.

- Улла Коскінен (Гельсінки, Фінляндія) www.asun.fi - дизайнерка меблів та інтер’єрів, редакторка видання ASUN з Фінляндії, досліджує дизайн текстилю в Університеті мистецтв і дизайну Гельсінкі. Улла співпрацює з брендом Woodnotes, а також з численними фінськими компаніями: Artek, Durat, Kannustalo і Marimekko. Її предмети меблів неодноразово здобували нагороди на кшталт «Інновації в інтер'єрі» в Кельні, та ін. В своїх проектах Улла завжди шукає внутрішній ритм простору, його повний спектр функцій, від активності до релаксації.