Архідея

Народження Червоного Будди

Спільний мистецький проект  «Народження червоного  Будди» ,  синкретичний за своєю суттю,  став можливим завдяки колаборації художника Миколи Сологубова, фотографа Олега Сошка,  поета та музиканта Андрія Гущина.


Ідея проекту належить  Андрію Гущину. Два роки тому він задумав цикл сюрреалістичних фоторобіт, щоб проілюструвати деякі свої поетичні тексти. Для втілення задуму йому був потрібений  професійний фотограф-однодумець. Спочатку ним стала Ірина Роїк, в співавторстві з якою  в Одесі була створена серію фоторобіт….



Згодом цю роль взяв на себе київський фотограф Олег Сошко.



На виставці  представлено близько 30-ти фотографій та художніх творів, що  об'єднані спільним міфологічним і символічним змістом. Особливий акцент зроблено на дослідженні жіночої сутності в традиційно чоловічих архетипах. «Спочатку я думав зробити окрему фотовиставку.



Але Микола Сологубов, спостерігаючи за народженням деяких фото-сюжетів (серія «Показ» створювалася в  майстерні  Сологубова)  і беручи участь в обговореннях, сам взявся за пензель. Таким чином виникла синергія.



Сюжети були розкриті в живописній та фотографічній  техніках. На певному етапі стало очевидно, що живопис і фотографія доповнюють один одного і в комбінації дозволяють повніше реалізувати задум », - пояснює Андрій Гущин.



В центрі експозиції  - картина Миколи Сологубова «Червоний (а) Будда»  Їй корелює  фоторобота  Гущина / Сошка з такою самою назвою. Про різноманіття міфологічних та архаїчних  сюжетів творів свідчать їх назви: «Дульцінея Кіхот», «Рожева пантера», «Людина і його фантазми».  



Автори експериментують, намагаючись досягти ілюзорного, сюрреального ефекту шляхом парадоксальних зіткнень пейзажу і героя, образу та одягу, освітлення та міміки. Пройти вузькою межю, що відокремлює Палеоліт від Зоряного шляху - ось  завдання справжнього митця.



Виставка експонуватиметься з 21 червня по 03 липня 2017 р. в Національному музеї Тараса Шевченка.

Запрошуємо на виставку з 21 червня по 3 липня. Вхід вільний.