Архідея

Вибір керамограниту

Вибираючи підлогу для кухонь, терас, ванних або веранд, ми розглядаємо різні характеристики плиток, як то: якість, довговічність, міцність, оригінальність і т.д. Знання властивостей матеріалів допомагають прийняти оптимальне рішення при виборі доброго покриття, наприклад, керамограниту.




Керамогранит – міцний, практичний в застосуванні і легкий в обслуговуванні, легко відштовхує бруд і стійкий до подряпин. Тому сьогодні йому немає рівних серед оздоблювальних матеріалів для підлоги, зовнішніх поверхонь, в тому числі і фасадних.



А завдяки красивому зовнішньому вигляду, його масово використовують в підлогових покриттях різних середовищ. І якщо ви цінуєте міцну і ударостійку підлогу, цей матеріал найбільш результативний.



Переваги керамограниту
Ключовою сировиною для керамічного граніту є невогнетривкий шамот, окиси металів, натуральні барвники і суміш з червоних і білих каолінових глин з малою пористістю і домішками, такими, як залізо або вуглець, а також кварц і мінеральний каолін. Вогнетривкі глини витримують температури до 1400 С, мають високу концентрацію каоліну і невелику кількість слюди і кварцу. Невогнетривкі глини вміщають велику кількість слюди і польового шпату.



На відміну від кахлю керамогранит випускається великими форматами - до 600 мм, він менш пористий, тому що виготовлений з очищених матеріалів, що впливають на міцність, вбирання вологи і ступінь ковзання. Через низьку пористість він простий в обслуговуванні, оскільки несприйнятливий до утворення плям і появи цвілі.



Серед найбільш істотних особливостей широкоформатного керамограниту– висока стійкість до зношування. Колір цього матеріалу однорідний і більш стійкий завдяки фарбуванню по всій щільності плиток.



До порівняння: в кахлі кольорується тільки лицьова поверхня. З естетичних причин деякі керамічні вироби використовуються, як в приміщенні, так і на вулиці. Кахель може бути проблемою при застосуванні у зовнішньому середовищі на відкритому повітрі. Він не настільки міцний, як керамічний граніт для зовнішнього застосування і може тріснути і розкришиться на морозі.



Основні переваги керамогранита:
• Відмінний опір ударам і стресостійкість;
• Високий рівень амортизації;
• Опір подряпинам і сколам;
• Морозостійкість;
• Витривалість при впливі хімії;
• Опір забрудненням;



Застосування керамограниту

Керамогранит призначений для укладання на поверхні з високим ступенем прохідності, постійним впливом вологи і екстремальних температур. Він виготовляється з використанням високоякісних обпалених і пресованих компонентів, завдяки чому набуває міцність, достатню щільність і морозостійкість.



Універсальні властивості керамічного граніту дозволяють використовувати його, як в приміщенні, так і на вулиці. Крім того, він легко укладається на будь-якому типі цемента, що робить його ідеальним декоративним варіантом для модернізації поверхні в будь-яких умовах, будь то в сільській місцевості або в традиційній міському середовищі.



Дизайн
Керамічний граніт часто імітує зовнішній вигляд натуральних матеріалів, таких як деревина і камінь, і його все частіше вибирають в якості більш доступної альтернативи справжнім матеріалам. Забарвлення керамогранитної плитки також здатне імітувати більш дорогі матеріали, наприклад, мармур або цінні породи деревини.





Обслуговування та догляд
Регулярне чищення керамогранитной плитки проводиться чистою водою. Фахівці рекомендують не використовувати речовини, такі, як масло, оцет і т.д. Щоб видалити вапняні відходи від розчину і затирання, які прилипають до бруду, є спеціально розроблені засоби для чищення.



5 порад для чищення керамогранита:

1. Не очищайте кислотою, тому що вона вступає в реакцію з цементом і призводить до пошкодження плитки;
2. Перед будь-якої хімічної обробкою промийте поверхню чистою водою, щоб запобігти можливому поглинанню керамогранитом і затіркою. А також після обробки, щоб видалити сліди хімічних речовин;
3. При роботі з матеріалом для зовнішніх робіт познайомтеся з рекомендаціями виробника;
4. Не застосовуйте абразивні матеріали, які можуть подряпати або пошкодити поверхню підлоги;
5. Використовуйте суху або слабо вологу швабру, щоб очистити матеріал від пилу і собачої шерсті.