Архідея

Сталеві емальовані ванни в інтер’єрі ванної– переваги і недоліки

Pinterest
Сталеві емальовані ванни, завдяки своїй невисокій вартості, легкості і міцності, користуються великою популярністю у споживачів у всьому світі.

Pinterest

Сталеві ванни виготовляються з листів стали мінімум в 3 мм. Потім вироби формуються, очищаються і покриваються довговічним і гігієнічним покриттям - емаллю.

Pinterest

Pinterest

Ванна з емальованої сталі обпалюється при високих температурах для створення міцного хімічного зв'язку між сталлю і емаллю.

Pinterest

Такий процес виготовлення дозволяє створювати якісні та високоміцні ванни, поверхні яких витримують удари без наслідків - сколів і подряпин.

Pinterest

Такі ванни неможливо подряпати, навіть якщо ви упустили на їх поверхню щось важке.

Pinterest

Емаль для сталевої ванни має твердість 7 за шкалою твердості Мооса від 1 до 10 і класифікується, як дуже міцний матеріал, який важко подряпати. Тільки дорогоцінні камені мають більш тверду поверхню, ніж сталева емаль.

Pinterest

Переваги сталевих виробів високі і приємно дивують:

• Сталь - екологічно чистий матеріал. Його отримують з природної сировини, який підлягає 100% вторинній переробці без утилізації.
• Сталеві ванни стійкі до ультрафіолетового світла. Поверхня емальованого покриття хімічно стійка, не вигоряє і не змінює колір на протязі багатьох років.

Pinterest


• Сталь - не непористий матеріал, а значить, стійкий до бактерій і цвілі. Бруд на емальованому покритті не залишається.
• Термостійкість ванн виняткова: сигарети або свічки не залишають слідів на поверхні.

Pinterest


• Вартість сталевих виробів нижче, ніж акрилових і чавунних. До того ж сталеві моделі важать в 4 рази менше чавунних. Тому перенести і встановити виріб зі сталі здатна навіть одна людина.

Pinterest


• Сталь не боїться температурних перепадів. Якщо покриття емалі якісне, то навіть при ударах воно не буде відшаровуватися.
• Сталь - матеріал пластичний, тому з нього можна робити різні модифікації форм і конфігурацій.

Pinterest


Хоча є невеликі недоліки:
• Сталь холодна на дотик, і це може бути неприйнятним для деяких покупців. Проте, сталь є хорошим провідником тепла, тому ванна розігрівається досить швидко, як тільки ви заповніть її теплою водою.

Pinterest

Майте на увазі, що краї ванни, яких не торкнулася вода, будуть залишатися досить прохолодними. Можливо, що це не так приємно в зимові місяці, коли ви хочете розслабитися і поніжитися в теплій ванні.

Pinterest


• Емальованої сталі набагато складніше витримувати механічні удари, ніж, наприклад, акрилу.
• Дешеві сталеві вироби досить легко деформуються при ударах.

Pinterest


Рекомендації щодо вибору сталевих ванн
Вибирати слід якісні ванни, а значить, формостійкі. Якісні сталеві ванни відповідають трьом основним ознаками:
1. Товщина стінок. Фахівці радять вибирати сталеву ванну з товщиною стінок від 3 мм. Від товщини стінок залежить вага виробу. Якщо виріб важить до 20 кг, то такий виріб довговічним не буде. Вибирати треба ванну вагою від 40 кг.

Pinterest


2. Товщина емалі. Майте на увазі, що найуразливіше місце емалі біля зливного отвору.
3. Якість ніжок. Стійкі ніжки свідчать про якість виробу.

Pinterest