Архідея

«Сучасні»– виставка сучасного мистецтва у Телецентрі «Олівець»

З 16 листопада по 24 грудня 2018 року у Телецентрі “Олівець” проходить виставка під назвою “Сучасні”.

Виставка проводиться за ініціативи Lera Litvinova Gallery разом із креативним простором головного офісу Суспільного мовника України UA:HUB. Lera Litvinova Gallery сприяє просуванню творчості українських митців, влаштовуючи виставки та різноманітні арт-проекти в Україні та за кордоном. “Виставка “Сучасні” – важливий та цікавий проект для креативного простору UA.HUB, адже ми маємо змогу долучитися до поширення концепцій сучасного мистецтва серед українців та іноземних гостей.“

Телецентр об’єднує Читальню, Лекторій, Музей телебачення та Коворкінг, а віднедавна прекрасним доповненням нашого простору стали витвори сучасного мистецтва. Лекції, мистецькі зустрічі та діалоги неодмінно слугуватимуть популяризації сучасного мистецтва, а для нас як для Суспільного мовника принципово розповідати про складні речі доступною мовою”, - наголошує начальниця управління внутрішньої комунікації, координатор UA:HUB Ірина Жуковська.

У проекті “Сучасні” представлені полотна більше ніж 10 сучасних українських художників. Серед робіт, що експонуються – картини Василя Жирова, відомого як в Україні, так і за кордоном. Для картин Василя Жирова характерні реалістичні образи. Полотна художника пронизані ностальгією за класичним українським селом із його самобутністю і колоритом.

На виставці також представлені концептуальні роботи молодого українського художника Артема Андрійчука (Kaffelman). Його полотна вражають нестандартнимиі неочікуваними ідеями та ракурсамиі змушують глядачів змінити кут зору на звичні речі. Серед інших митців, чиї роботи знаходяться в експозиції проекту “Сучасні”: Лера Літвінова, Юрій Шаповал, Аліна Гаєва, Семен Щербина, Олена Пронькіна.

Сучасне мистецтво змушує глядачів дивитися на речі з іншої перспективи. Воно розкриває нові форми буття, відходить від традицій і прагне до пошуку нових істин. Сучасні митці не зображують повсякденність, вони заглиблюються в тонкощі людського існування,показують складність життя і суперечності світу. Основна мета виставки “Сучасні” – розкрити значення сучасного мистецтва для суспільства.

Одне із завдань актуального мистецтва - акцентувати увагу на проблемах людства, піднімати важливі питання і змушувати аудиторію задуматись. Сучасне мистецтво не завжди можна розгадати за допомогою логіки, воно потребує відгуку у власному “я” глядача, і, коли глядач знаходить у собі цей відгук, починається магія. Куратор проекту - Леонора Янко, мистецтвознавець, арт-менеджер та директор Lera Litvinova Gallery стверджує: “Витвори сучасного мистецтва завжди мають посил та ідею, вони звертаються до підсвідомості й душі глядача за допомогою абстрактних форм, образів, ідей та концепцій. Будь-яке полотно створюється не просто так, воно несе у собі певну емоцію, проблему, наголос.

Сучасне мистецтво ховає у собі таємниці, які можливо розкрити тільки досліджуючи його, проводячи паралелі й ставлячи нестандартні, дивні питання, відповідь на які не знаходиться на поверхні, вона – всередині кожної людини.” Лера Літвінова, художниця та ідеолог проекту, зазначає: “Сучасні митці грають зі свідомістю глядачів, змушують заглибитись у власні емоції та відчуття, спонукаючи до досліджень і роздумів.

Це не просто картинка, а наповнена змістом історія, яку митець прагне розказати усьому світові. Ми плануємо доповнювати виставку новими роботами. Протягом проекту також заплановані мистецькі лекції, діалоги, арт-зустрічі, які дозволять глядачам заглибитись у світ сучасного мистецтва, зокрема і з теоретичної сторони”.

м.Київ, вул.Мельникова, 42.

Сторінка у Facebook https://www.facebook.com/UA.HUB

Вхід вільний.

 

 

Наверх
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK