Архідея

Футуристичне еко поселення

Представлений бельгійським архітектором Вінсентом Каллебота концепт екорайону, який планують звести в передмісті Нью-Делі, являє собою екологічне вертикальне поселення, що складається з шести 36-поверхових веж і справляє враження справжнього екологічного раю.  

06_sattelite_view_01


09_green_roof

Футуристичні антиутопії завжди створюють самодостатні вертикальні спільноти, існуючі в багатоповерхових вежах. Як правило, проекти майбутнього переповнені соціальною і економічною рівністю.


19_community_orchards

В основу цього концепту, названому Гиперион (Hiperions), архітектор заложив дві основні мети: децентралізацію енергії і незалежність району від продуктів харчування, що доставляються ззовні.


20_tropical_greenhouse

Вертикальне поселення – це багатофункціональний комплекс, який буде побудований таким чином, щоб гармонійно вписатися в навколишню екосистему і поєднати в собі мінімалістичний індустріальний дизайн з інтегрованими природними об'єктами.


21_phytopurification_lagoon

Він буде виконаний з крос-ламінованих панелей, посилених сталевими конструкціями. За рахунок введення природних елементів буде забезпечена максимальна ефективність використання енергії та зведено до мінімуму навколишнє середовище, створюючи можливість для екологічно чистого способу життя.


18_parking_evergreen_belt

Простір між вежами заповнений зеленими зонами, а з'єднані вони «небесними» містками. Енергія, необхідна для функціонування комплексу, генерується на місці. Містки зрошує перероблена вода, в ліхтарі вбудовані вітряні турбіни, що забезпечують освітлення, фасади веж покриті сонячними батареями, а ультрасучасні теплиці дають можливість вирощувати сільськогосподарські культури.


24_natural_swimming_pool


25_sky_footbridges

Фітоочіщуючи лагуни забезпечені стійким джерелом води. Більш того, вони самі є водяним джерелом. На відміну від септичних резервуарів, в яких використовують анаеробні бактерії, що утворюють корозійні гази, в технології фітоочіщення «працюють» аеробні бактерії, що живуть в коренях рослин. Це практично зводить до нуля шкідливий вплив на навколишнє середовище.


26_cradle_to_cradle_apartment


29_coworking_space

Рослини можна зустріти всюди на території комплексу: у вестибюлях, на дахах, навколо будівель. тут і громадські сади, в яких займаються вирощуванням продуктів харчування.


30_axonometric_view

Сади так ретельно спроектовані, що фрукти можна зривати прямо з вікон житлових квартир. За прогнозами розробників, з 1 квадратного метра можна буде отримувати до 20 кг органічних овочів і фруктів. Крім квартир, в баштах будуть розташовані ресторани, спортивні зали, офіси.


145633126746615solarfacades

Вчені все частіше стверджують, що за компактним урбаністичним проживанням стійке і стабільне майбутнє.


emerging-practices-in-india-spasm-design-architects-archdaily-house-at-alibaug-image-courtesy-of_india-and-residential-architecture_architecture_architectural-design-software-designer-and-arc

Чим ближче один до одного живуть люди, тим менше необхідно енергії для забезпечення тепла і світла. Однак такі проекти, як Hiperions, можуть стати красивою і більш екологічною альтернативою.


36_timber-framed_structure

 

 

Наверх
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK