Архідея

Персональна виставка Тетяни Шимко Faces

Lera Litvinova Gallery
6 листопада арт-простір Lera Litvinova Gallery представляє персональну виставку Faces художниці Тетяни Шимко.

Lera Litvinova Gallery

Lera Litvinova Gallery

Джерело: Lera Litvinova Gallery

Lera Litvinova Gallery має на меті відкрити для поціновувачів мистецтва нові погляди та концепції сучасних українських митців, влаштовуючи різноманітні арт-проекти і виставки як в Україні, так і за кордоном. Роботи Тетяни Шимко доповнюють приватні колекції поціновувачів живопису з різних куточків світу, зокрема США, Канади, України, Австрії, Росії, Іспанії.  Авторка використовує різноманітні матеріали, техніку та стилі, розкриваючи усю багатогранність мистецтва.

Lera Litvinova Gallery

Lera Litvinova Gallery

Джерело: Lera Litvinova Gallery

Для виставки Faces із серії портретів художниці було відібрано одні з найемоційніших робіт. Полотна Тетяни Шимко наповнені екзотичними мотивами. Авторка використовує контрастні прийоми, приголомшуючи чіткістю деталей і насиченістю образів. Вона майстерно зображує пронизливі погляди, передає всю глибину внутрішнього світу персонажів, тонко підкреслює грані людського буття. Головними у її полотнах є не зовнішність, а найрізноманітніші емоції – від чуттєвості до веселощів. Кожен образ – це окрема розповідь, свій неповторний характер, своя емоція, свій світ. Кожне обличчя приховує у собі низку неймовірних почуттів, делікатно вималюваних на полотні. 

Lera Litvinova Gallery

Lera Litvinova Gallery

Джерело: Lera Litvinova Gallery

Тетяна Шимко створює не портрет, а історію – історію про життя, про труднощі, про щасливі дні, про жорстокість, про мрії, про щирість. За словами самої авторки, її приваблювали незвичні образи та  яскраві кольори, відблиски сонця на тілі, тінь від вій. Для художниці будь-який образ – це нова таємниця, яку з кожним мазком фарби вона відкриває світові. Не можливо не зазначити ще одну особливість – усі полотна пронизані атмосферою африканської та індійської культури, духом племен, що поєднується з незвичними для нас побутовими і урочистими деталями.

Lera Litvinova Gallery

Lera Litvinova Gallery

Джерело: Lera Litvinova Gallery


Куратором проекту виступає Леонора Янко, мистецтвознавець, арт-менеджер та директор Lera Litvinova Gallery. Вона зазначає: «Портрет в будь-якому випадку є одним з найбільш захоплюючих жанрів живопису, а Тетяна Шимко піднесла його на інший рівень. На її картинах обличчя ніби оживають, говорять з тобою, дивляться прямо в душу. Художниця майстерно відобразила широкий спектр емоцій, наситила полотна енергетикою іншого світу, іншої культури, використала глибокі кольори  для передачі тих неймовірних емоцій, що розкриваються з першого погляду на роботу. Це неймовірна збірка історій людей з різних куточків земної кулі». 
м. Київ, провулок Гуцала, 3
Вхід вільний. 
 

 

 

Наверх
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK