Архідея

Колекція світла від відомої української дизайнерки Юлії Яланжи

Яскрава колекція світильників від відомої дизайнерки Юлії Яланжи

Plattya — це нова колекція інтер’єрного освітлення від українського бренду Yalanzhi Objects. Ця лінійка є частиною «целюлозної родини», проте має виключні та неповторні риси: неприховану жіночність, безперечну грайливість та щиру вірність традиціям.

експозиція світильників на виставці дизайну

експозиція світильників на виставці дизайну

фото: Юлія Яланжи

фото: Юлія Яланжи

в червоному

в червоному

Напевне, ще від часів появи одягу як такого, наші пращури вбачали у його формі не лише функціональну суть, а й наділяли своє вбрання сакральними властивостями. Так склалось історично, що кожному народу дісталися свої шати, а статям – свої одежі. Наші пращури, що жили на території сучасної України та сповідували язичництво, не лише вбачали свій власний зв'язок з природними стихіями, а й створювали відповідний ним – природним силам – одяг. Слов’яни вважали, що чоловік отримував необхідну йому енергію зверху, живлячи та зміцнюючи свій дух повітрям, тому відповідав за зв'язки своєї родини у соціумі. Жінка натомість брала свою енергію від Землі, родючої основи усього живого, яка наділяла її силою материнства.

блакитний надихає

блакитний надихає

сірий варіант

сірий варіант

гарно у парі

гарно у парі

Наші пращури вважали, що дівчатам властиво «приростати корінням» до рідної землі, як берегині Вогнища, тому цьому зв’язку мала сприяти і їх розкрита донизу одежа. Подібне вбрання, не просто відрізняло жінку від чоловіка, а перш за все формувало її образ та налагоджувало енергетичний контакт її внутрішньої природи з природою навколишньою. Вважалося, що довга спідниця з широким подолом формує уявний трикутник, який зберігає жіночу енергію, а з нею сили родючості й доброти, стабільності й спокою. Нині ж, в умовах стрімкого та урбаністичного світу, жіноча манера носити сукні втратила свій символізм, проте значно позначилася на привабливості та грайливості дівчини, а також посилила до неї магнетизм з боку чоловіка.

він може бути смугастим

він може бути смугастим

авторка з роботами

авторка з роботами

Колекція целюлозних світильників Plattya, як і згадані сукні в давні часи, спрямована на збереження енергії та світла під своїми куполами, має властивості захисту та сили коштом своїх обережних (від оберіг) «подолів». Plattya від Yalanzhi Objects мають унікальні колірні рішення та грайливий характер, будуть доречними у вітальні та дитячій, спальні та передпокої. Знайдуть своє чинне місце в еклектиці та провансі, етномінімалізмі та, можливо, навіть у класиці. Даруватимуть необхідне світло та нестимуть своє сакральне значення. 

або сірим

або сірим

різні варіанти

різні варіанти

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Наверх
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK