Архідея

Фестиваль ARCHIKIDZ! 2019 відкриває таланти дітей, що хочуть змінювати свої міста

Цьогоріч День Києва запам’ятався III Всеукраїнським фестивалем архітектури для дітей ARCHIKIDZ!, заснований Малою Академією Наук України.

Захід відбувся на території міської галереї “Лавра” і зібрав понад 3000 людей, що перевищило кількість гостей торік. Цього разу головним майстер-класом події стала велика архітектурна майстерня, у якій працювали 30 професійних архітекторів разом із дітьми. Під їхнім керівництвом командами з 10-12 дітей створювали власні проекти.

У той час інші охочі мали можливість взяти участь у понад 20 різноманітних майстер-класах, що проходили паралельно: навчальна версія гри Minecraft, архітектура й робототехніка з LEGO, ліплення з глини, мозаїка, ландшафтна архітектура, органічна архітектура, трипільська культура, конструктування з дерева містечка Architoys, анімація, майстер-клас із відеоблогінгу й багато-багато іншого. До організації цих активностей долучилися київські школи зі STEM-освітою, а також дитячі архітектурні студії, у яких діти розвивають свій потенціал.

«Українські діти надзвичайно талановиті і кмітливі. Ми знаємо — вони не тільки мають свою думку щодо майбутнього розвитку міст, але і здатні створювати конкретні архітектурні й дизайнерські проекти, що цілком варті втілення. З дитячих мрій постають щасливі міста з усміхненими людьми, де всі мають рівні можливості в гармонії з природою», — коментує Ольга Глініна, директорка фестивалю ARCHIKIDZ! в Україні.

Організатори фестивалю дали можливість дітям проявити себе, а також дізналися, як юні архітектори можуть покращити міста та зробити їх комфортнішими. Творчість дітей позитивно оцінили й іноземні гості: співзасновник Archikidz Амстердам і архітектор — Christian Quesada van Beresteyn (Нідерланди), урбаніст Zuzana Tabackova з Технічного університету Берліна (Німеччина), сценарист Ігор Уваров (Франція), директор Інституту Франції в Україні та представники клубу португальської культури. Крім майстер-класів, діти активно брали участь і в дискусії «Щасливі діти = щасливі міста», де ділилися думками, чого ж не вистачає нашим містам, щоб вони були красивими і комфортними для проживання. 

Спонсорами цьогорічного ARCHIKIDZ! виступили ТОВ ПТК «Агромат», ПрАТ «Лантманнен Акса», SAGA Development, Leroy Merlin, Посольство Федеративної Республіки Німеччина у м. Києві, Holiday Inn Hotel, та “Моршинська”. З їхньою допомогою організатори заходу змогли закупити архітектурні конструктори для дітей і підготувати низку безкоштовних майстер-класів протягом року.

Попереду ще чимало планів на наступний рік, адже діти та їхні батьки готові й надалі брати участь у подібних івентах. Крім того, діяльність команди Archikidz Ukraine не обмежується лише фестивалем, протягом року вони проводять чимало заходів для дітей: безкоштовні розвивальні майстер-класи, поїздки по Україні та закордон, воркшопи та дискусії.

Інфо-довідка про організатора

Мала академія наук України — освітня система, яка забезпечує організацію і координацію науково-дослідницької діяльності учнів, створює умови для їхнього інтелектуального, духовного, творчого розвитку та професійного самовизначення, сприяє нарощуванню наукового потенціалу країни. Щорічно НЦ "МАНУ" реалізує близько 30 всеукраїнських і міжнародних науково-освітніх проектів для учнів і вчителів.

Ключова роль у вихованні юних дослідників належить педагогічним і науково-педагогічним працівникам МАН. Нині учнями МАН є близько 300 тисяч обдарованих школярів з усієї України. Слухачами можуть стати усі охочі учні 6-11 класів.

 

 

Наверх
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK