Архідея

Відкриття виставки Любомира Мартинюка «Пелюстки на полотнах»

24 серпня в арт-просторі Lera Litvinova Gallery відкривається персональна виставка Любомира Мартинюка «Пелюстки на полотнах» — зібрання найсвіжіших флористичних натюрмортів митця.

Любомир Мартинюк пише багато і натхненно: на сьогодні творчий доробок 39-річного художника налічує тисячі полотен. Жанрово це флористика, натюрморти, пейзажі і портрети. Його роботи зберігаються в галереях, музеях та приватних колекціях в Україні та закордоном. 


Художник народився на Івано-Франківщині. У 2004-му році завершив навчання у Львівській академії мистецтв, куди вступив на іконопис, та згодом перевівся на монументальний живопис. У студентські роки Любомир Мартинюк цікавився імпресіонізмом — і згодом це захоплення позначилося на його авторському стилі. Флористичні композиції, відібрані для нової виставки в Lera Litvinova Gallery, визначаються тонкими вібраціями світла та ефектом мерехтіння фарб — у традиціях імпресіоністичного світосприйняття.  


«З погляду естетики, натюрморт — надзвичайно важливий жанр. Він вчить нас зосереджуватися на красі простих речей, милуватися її швидкоплинністю та мінливістю. Полотна з квітами Любомира Мартинюка формують особливий настрій, дарують відчуття гармонії та рівноваги» — Леонора Янко, мистецтвознавець, арт-менеджерка і директорка Lera Litvinova Gallery.


Lera Litvinova Gallery — арт-простір, заснований у 2014 році мисткинею Лерою Літвіновою та мистецтвознавцем Леонорою Янко. Lera Litvinova Gallery представляє молодих авторів та знакових митців, що стали колекційними і відомими на українській і світовій арт-арені. 


Крім регулярних виставок в Україні, галерея реалізує мистецькі проекти за кордоном. На рахунку арт-простору багаторазові виставки в Нью-Йорку, Берліні, Брюсселі, Брюге, Люксембурзі, співпраця із музеями, посольствами та культурними представництвами різних країн. Lera Litvinova Gallery активно втілює принцип культурної дипломатії задля зміцнення культурних зв’язків на міжнародному рівні. 
Виставка діятиме до 27 вересня 2019 року. 
Адреса LERA LITVINOVA GALLERY: м. Київ, вул. Набережно-Рибальська, 3. 
Територія ЖК Rybalsky. 
Години роботи: з 12-19.00, неділя, понеділок – вихідні. 
Вхід вільний. 
Подія у Facebook: https://www.facebook.com/events/497835780995218/ 
www.llitvinova.com 
e-mail: leralitvinovagallery@gmail.com 
тел. +38 050 033 33 17

 

 

Наверх
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK