Архідея

7 причин прийти на інтерактивну виставку Ukraine WOW

У середу, 13 листопада, на території Центрального залізничного вокзалу, у новому виставковому просторі “Багажне відділення з рампою” відкрилась виставка Ukraine WOW.

Цим проєктом, який розповідає про українські «вау» — від географії до культури, від історії до промисловості, — розпочинається життя нового виставкового простору «Багажне відділення з рампою», розташованого прямо на території залізничної станції «Київ-Пасажирський».

Побачити Малевича та стіну з бурштину, політати над Батьківщиною-матір’ю та зайти в Тунель кохання, озвучити мультфільм та виткати килим. Пропонуємо 7 причин, чому варто відвідати Ukraine WOW.

1.    Побачити унікальні експонати

Останній автопортрет Казимира Малевича, скульптури Олександра Архипенка, 10 із 14 літер абетки Георгія Нарбута, перша надрукована в Україні книга — «Апостол» 1574 року Івана Федорова, барокові царські врата XVIII століття, срібні гривні Київської Русі, унікальна українська кераміка — всі ці «вау» чекають вас із 14 листопада по 29 грудня 2019 року. 

2.    Помандрувати у віртуальній реальності

Вирушити у подорож нескінченним Рибальським мостом, політати над озером Синевир та урочищем «Каскади», побачити Київ з висоти Батьківщини-матері, проїхатися потягом у кабіні машиніста, прогулятися відновленим Невицьким замком та відвідати «дев’ятку», найбільшу доменну піч Європи. А ще прибрати купе за допомогою технології Kinect та озвучити мультфільм про видатних українців. Погодьтеся, оце справжнє «вау»!

3.    Побачити дивовижні інсталяції

Серце України, що б’ється швидше, коли ви поруч; розписаний вручну рожевий вагон, в якому звучать сни та мрії; стіна зі 100 кілограмів бурштину; інсталяція з українського інь-ян — вугілля та солі; хата-мазанка з відтвореними малюнками художниці Поліни Райко; Тунель кохання; дно Чорного моря; мініатюри антарктичної станції «Академік Вернадський», Національного художнього музею та Київського залізничного вокзалу; голограма Києво-Могилянської академії, бездонна печера, 12-метрова діорама і багато іншого.

4.    Відчути себе дитиною 

Проєкт відкриває величезне купе: у ньому ви знову маленькі, а ваша перша подорож тільки починається. І далі Ukraine WOW знову і знову викликає дитячий захват. Тільки у блоці «Зупинка» — понад 40 комірок із захопливими атракціями: від вітру з моря у Сергіївці, який дме в обличчя, до гудіння бджолиного рою; від співу вокзалів України до вітань із різних регіонів; від маски на свято Маланки до справжнього Каннського лева; від маленьких старовинних квитків, що давали право вийти на перон, до кримських черепашок, які повертають вас на берег Чорного моря, повертають у дитинство.

5.    Дізнатися надзвичайні факти із географії, промисловості, культури та історії України

Коли з’явилася перша письмова згадка про Україну? Як народилася перша українська партія? Хто з українців отримав «Оскар»? Де проходить найдовший залізничний маршрут? Чи правда, що в Україні живуть рожеві пелікани? Ukraine WOW — це можливість дізнатися понад 1000 цікавих фактів про Україну та наново відкрити її для себе. А ще подивитися перший фільм Олександра Довженка та одне з останніх відео Богдана Ступки з його щемким зізнанням у коханні до України.

6.    Номінувати свої вау-факти

Коли проєкт тільки починався, хотілося розказати про все найкраще, що є в Україні, але майже одразу стало зрозуміло, що ця місія нездійсненна. Адже наша країна сповнена вау-історій, людей, місць та подій. Наприкінці Ukraine WOW ви зможете самі розповісти про ті «вау», яких на проєкті не побачили, — і вони з’являться на стіні виставкового простору вже за тиждень.

 

7.    Зрозуміти, що все залежить тільки від вас, коли будете приводити в дію головну інсталяцію Ukraine WOW

Над створенням Ukraine WOW працює агенція Gres Todorchuk. Куратори проєкту — Євгеній Стасіневич та Ксенія Малих. Дизайн Ukraine WOW розробила агенція Banda, автори бренду України — Ukraine NOW. Мультимедійні інсталяції готує команда Photinus. Серед численних партнерів Ukraine WOW: Ukrainer, Depositphotos, «Книга-мандрівка. Україна», Pictoric, Expolight, Fiori, Ощадбанк, Кернел, ОККО, Interpipe, Dragon Capital, Глуско, Socar, GE Global Growth Organization та інші.

Де: Київський центральний залізничний вокзал, виставковий простір «Будівля багажного відділення з рампою, корпус В».

Коли: 14 листопада – 29 грудня (понеділок вихідний), 11:00-20:00.
Вхід: 50 грн.

Усі кошти від продажу квитків будуть спрямовані на соціальні проєкти «Укрзалізниці».

 

 

Наверх
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK