Архідея

Виставковий проект «Фіксація мнимого»

В Національному музеї Тараса Шевченка планується виставковий проект «Фіксація мнимого», ініційований Інститутом проблем сучасного мистецтва Національної академії мистецтв України.

Ідея виставкового проекту полягає у репрезентації творів зміст, ідея та художня мова яких актуалізують діалог візуального і медіа мистецтва, оскільки на межі їх взаємопроникнення формується новий контекст зображуваної події.

Поліна Щербина. "Пів половини особистості»

1.__.__._.._2017._200180_03

Як говорив М.Ямпольський на лекції Арсенале (2016 р., Київ): «Функція художника фіксувати дійсність», але не лише, все ж місія художника осмислювати дійсність мовою мистецтва, відтак у цій «реальній» чи «ілюзорній» дійсності закладаються смисли і коди, за якими прийдешні покоління будуть розуміти теперішній простір і час.

Блудов А. "Відображення" із серії "Голоси"

3._._.___._._._2007_01

Дійсність сьогодні фіксується і ретранслюється різними медіа, що проходять потоком через нашу свідомість, емоції, відчуття, не залишаючи з часом навіть спогадів про те, що ми бачили. Сьогодні медіа або формують, або нівелюють ціннісні орієнтири людини. І в цьому контексті важливими є рефлексії художників на проблему постмедійної свідомості.

Анна Валиева. "Сад"

4.__._.__._2017._140140_01

Тотальний вплив медіа на свідомість осмислюється багатьма художниками, одні звертаючись до теле-візуального ряду перетворюють його у «стоп-кадр», що фіксується і залишається, окреслюючи контури пройдених подій, інші моделюють простір сучасної людини, об’єктивуючи її предметний світ.

Антон Скорубский-Кандинский. «I want to be SIR Anton S.Kandinsky»

7.__-_i_want_to_be_sir_anton_s.kandinsky.__._2011._122152_01

У проекті планується участь художників:

Віктор Сидоренко, Антон Скорубський-Кандинський, Микола Журавель, Олег Тістол, Андрій Зелінський, Василь Цаголов, Ілля Чічкан, Андрій Блудов, Олександр Друганов, Володимир Гулич, Олекса Манн, Гліб Вишеславський, Володимир Кожухарь, Зоя Орлова, Анна Миронова, Олексій Коваль, Тетяна Русецька, Андрій Сидоренко, Ксенія Гнилицька, Анна Валієва, Даша Скорубська-Кандинська, Олексій Куценко, Катерина Троценко, Юрій Зубрін, Ельміра Шемседінова, Олена Пронькіна, Артур Самофалов, Ніна Смикалова, Аліна Федотова, Катерина Лабунька, Олена Домбровська, Поліна Щербина, Вартан Маркар’ян

Сидоренко Віктор. Із серії "Енантіодромія"

10.__.___._._2017._200200

Куратори:

Юр Марина, кандидат мистецтвознавства, старший науковий співробітник Інституту проблем сучасного мистецтва НАМ України (http://www.mari.kiev.ua )

Тетяна Чуйко, кандидат мистецтвознавства, заступник з наукової роботи Генерального директора Національного музею Тараса Шевченка (http://museumshevchenko.org.ua/index.php?&lang=ru )

Відкриття виставки 12 вересня 2017 року о 18-й годині

Експонується з 12 вересня по 24 вересня 2017 р. у виставкових залах Національного музею Тараса Шевченка

(м. Київ, бул. Т. Шевченка, 12, щодня, крім понеділка з 10.00 до 18.00. Тел. для довідок: 234-40-39)

 

 

Наверх
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK