Архідея

Виставка «Моя Україна» відкрита в ЦУМ

21 серпня відбулось урочисте відкриття виставки Народного художника України Петра Сипняка під назвою «Моя Україна» у столичному ЦУМ, вул. Хрещатик, 38, 7 поверх..

В експозиції представлена серія мальовничих пейзажів, над якими художник працює вже багато років і які відображають красу нашої країни. Подія приурочена до Дня Незалежності України, виставка творів триватиме до 31 серпня, вхід для всіх охочих вільний.

В кожному людському серці поняття батьки й батьківщина закладенні на рівні генетичного коду. Де би людина не їхала чи серед кого б не жила вона завжди залишатиметься носієм традицій, менталітету, історії та культури власного народу. Це самоідентифікування набувається на підсвідомому рівні з кожним ковтком води з криниці на батьківському подвір’ї, з кожним подихом вітру, знайомого з дитинства краю.

Експозиція «Моя Україна» – це енергетичний колодязь на все життя. Це візуалізація живописного прикарпатського села, в якому народився Петро Cипняк, Карпати та Дніпровські, Миколаївські, Криворізькі степи. Це Львівські вулиці й будинки, храми, створені геніальними зодчими. Це історія нашого народу, героїчне минуле, традиції, звичаї і щоденна праця. Це прекрасна мелодія – мелодія віків, яка звучить в душі кожного українця. Мелодія праці і любові.

Творчість Петра Сипняка у жанровому відношенні багатогранна, складається з тематичних циклів та серій: пейзажі, міські пейзажі, портрети, натюрморти, етюди та ін. Творчий доробок митця складає кілька тисяч робіт, понад 35 персональних виставок бере активну участь у групових виставках у Львові, інших містах України та за кордоном, на його рахунку організація та участь у багатьох благодійних аукціонах, відновлення та формування культурного та естетичного середовища Львова та інших міст. Роботи митця знаходяться у музеях Львова, Києва, Запоріжжя, Дніпродзержинська та численних приватних колекціях в Україні та за кордоном.


ЦУМ запрошує всіх охочих насолодитись мистецтвом та приємно провести час. 
Виставка триватиме в арт-просторі ЦУМ (вул. Хрещатик, 38, 7 поверх) до 31 серпня, вхід для усіх охочих вільний. 

Організатор заходу – ЦУМ Київ
Партнер – Sky Art Foundation 
Медіа-партнери – tv.ua, archidea.com.ua

Петро Сипняк (художник) народився у 1959 році. Український живописець, член Спілки Художників України з 1989 р., член Клубу Українських Мистців (КУМ), закінчив Львівський Державний інститут декоративно-прикладного мистецтва (зараз Львівська Академія Мистецтв) 1985 р., факультет — інтер'єр і обладнання, Народний художник. Неодноразовий учасник живописних виставок, пленерів у Польщі, Бельгії, Німеччині, Болгарії, Словаччині, Італії та Голландії. В 1994 року виконав монументальний настінний розпис у французькому місті Нільванжі, де працював разом з О. Скопом та Б. Буряком.

Арт ЦУМ – новий концептуальний арт-простір на 7 поверсі столичного ЦУМ (Київ, вул. Хрещатик, 38), в якому проходять змінні експозиції творів українського та іноземного сучасного мистецтва. Вхід для всіх бажаючих вільний.
_________________________________________________________________________________

ЦУМ – столиця моди і краси! Перший торговий об’єкт формату department store в Україні.
 

 

 

Наверх
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK