Архідея

Prostir 86. MODERN_ISM

Цього року DDW в Ейндговені пройшла з 20 по 28 жовтня. Art east art west та Prostir 86 вже вдруге представляють Україну та наших талановитих дизайнерів у рамках проекту Creative Ukraine на тижні дизайну в Нідерландах.

У жовтні кожного року в Нідерландському місті Ейндговені проходить Тиждень Голландського Дизайну (Dutch Design Week). Це одна з найяскравіших подій в галузі в північній та західній Європі.  

Особливість DDW в акценті на інноваціях та несподіваних поєднаннях різних дисциплін та напрямків. Основною ідеєю — є пошук завтрашніх тенденцій через відсутність будь яких-обмежень та сміливі експерименти. Особлива увага приділяється розвитку молодих талантів.

Минулорічна українська виставка мала назву Between Traditions and Innovations та досягла значного успіху. Інтерес до неї вилився у рекомендацію, як топ-10 обов'язкових до відвідання експозицій за версією місцевої газети Eindhovens Dagblad. Також це позитивно вплинуло і на цьогорічний український стенд під назвою MODERN_ISM. Наші співвітчизники опинилися в самому серці сучасного мистецтва ТАС.

Модернізм акцентує увагу на інноваціях та експериментах у формах, матеріалах і техніках. Цей стиль набирає особливої актуальності під час титанічних соціальних та цивілізаційних зрушень. MODERN_ISM під патронатом Prostir 86 має на меті вирішити основну проблему сьогодення - наблизити гуманний та свідомий світ. Світлі думки, турбота про завтрашній день, поєднання найбільш прогресивних ідей та технологій - так можна описати MODERN_ISM одним реченням. Prostir 86 та Українська творча громада пригадує історію українського модернізму та намагається переосмислити його. Пробує по-новому відчути його простоту та енергію, застосувати його методи та знайти цікаві інноваційні рішення актуальних задач і перетворити глибокий зміст у матеріальний об'єкт.


“Modernism is not style, it is a way of being that embraces progress, structure, content, and discipline. At the end of the day modernism accepts responsibility...” (Massimo Vignelli). 

Команда Prostir 86 на чолі з куратором та архітектором Ольгою Богдановою вірить в те, що Україна має великий творчий та інноваційний потенціал, і об'єдналися, щоб допомогти українській дизайнерській спільноті та її партнерам презентувати цей потенціал світу.

Куратори
Ольга Богданова, куратор, архітектор /Prostir 86,/ 
Олена Оранська, куратор, культурний менеджер /Foundation Art-east+Art-west/
Катерина Cоколова, куратор, промисловий дизайнер/Sokolova Design/ 
Альона Соломадіна, графічний куратор проекту

Учасники
Андрій Хворостьянов, Наташа Єгорова (бренд Tasha Oro), Антон Бесчастний (ABCDRINGS), Валерій та Катерина Кузнєцови (decorkuznetsov), Євген Пукліч (container), Ірина Голуб (Goloob), Катерина Моргентал (MORGENTAL), Інна Педан, Андрій Зінчук, Микола Соколов, Василь Грубляк (Bazzilio), Ірина Терех (Dwell The Space), Оксана Левченя (OLK Manufactory), Сергій Махно, Харківська Школа Архітектури, Маша Рєва (for Ellipse and for NADIIA), Альона Соломадіна, Катерина Соколова (noom).

За підтримки
Міністерство Закордонних Справ України
Посольство України в Нідерландах
Enterprise Europe Network
Український Інститут
Cassone
Інститут Фізики
Vicoselli
 

Організатори
Prostir86
Art-East+Art-West
 

 

 

Наверх
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK