Архідея

Народження Червоного Будди

Спільний мистецький проект  «Народження червоного  Будди» ,  синкретичний за своєю суттю,  став можливим завдяки колаборації художника Миколи Сологубова, фотографа Олега Сошка,  поета та музиканта Андрія Гущина.

1121_01

Ідея проекту належить  Андрію Гущину. Два роки тому він задумав цикл сюрреалістичних фоторобіт, щоб проілюструвати деякі свої поетичні тексти. Для втілення задуму йому був потрібений  професійний фотограф-однодумець. Спочатку ним стала Ірина Роїк, в співавторстві з якою  в Одесі була створена серію фоторобіт….


11_

Згодом цю роль взяв на себе київський фотограф Олег Сошко.


11__01

На виставці  представлено близько 30-ти фотографій та художніх творів, що  об'єднані спільним міфологічним і символічним змістом. Особливий акцент зроблено на дослідженні жіночої сутності в традиційно чоловічих архетипах. «Спочатку я думав зробити окрему фотовиставку.


114

Але Микола Сологубов, спостерігаючи за народженням деяких фото-сюжетів (серія «Показ» створювалася в  майстерні  Сологубова)  і беручи участь в обговореннях, сам взявся за пензель. Таким чином виникла синергія.


11__02

Сюжети були розкриті в живописній та фотографічній  техніках. На певному етапі стало очевидно, що живопис і фотографія доповнюють один одного і в комбінації дозволяють повніше реалізувати задум », - пояснює Андрій Гущин.


111_02

В центрі експозиції  - картина Миколи Сологубова «Червоний (а) Будда»  Їй корелює  фоторобота  Гущина / Сошка з такою самою назвою. Про різноманіття міфологічних та архаїчних  сюжетів творів свідчать їх назви: «Дульцінея Кіхот», «Рожева пантера», «Людина і його фантазми».  


.jpg_160

Автори експериментують, намагаючись досягти ілюзорного, сюрреального ефекту шляхом парадоксальних зіткнень пейзажу і героя, образу та одягу, освітлення та міміки. Пройти вузькою межю, що відокремлює Палеоліт від Зоряного шляху - ось  завдання справжнього митця.


112_01

Виставка експонуватиметься з 21 червня по 03 липня 2017 р. в Національному музеї Тараса Шевченка.

Запрошуємо на виставку з 21 червня по 3 липня. Вхід вільний. 

 

 

Наверх
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK