Архідея

Італійський митець Millo прикрасив муралом фасад Кременчуцької виховної колонії

Італійський вуличний художник Millo створив мотивуючий мурал на стіні Кременчуцької виховної колонії і дав йому назву “Power of Imagination” або “Сила уяви”.

millo-kremencuk-prison1-light

Зазвичай головними героями робіт художника є дружні мешканці міст у своїй звичній обстановці, зображені в досить іронічній формі. В його роботах добре просліджуються людські почуття, які Millo зображає за допомогою несподіваних речей. Millo створив мурал «Силу уяви» в своїй унікальній чорно-білій стилістиці з кольоровими деталями. Головний герой – хлопець, що сидить у власноруч збудованому дерев’яному літаку, акцентуючи увагу на тому, що дитяча уява не має меж і в ній кожен може бути ким завгодно, будь-то пілотом, розробником літаків або астронавтом.

«Сила уяви» - мій новий мурал на дитячій виховній колонії, створений для проекту Mural Social Club: Back to School!. Сила уяви – це ключ до безкінечних мрій, що сприяють розвитку нашого власного творчого потенціалу. Сила уяви – це та сила, що спонукає нас втілювати свої особисті мрії та довіряти життєвим можливостям. Я створив цей мурал з ціллю надати надію та сили всім тим, хто залишає позаду тяжкий шлях» - коментує Millo свою роботу.


img_5990_02

Проект “Back to School” прагне привнести в буденність вихованців колонії більше яскравих кольорів через вуличне мистецтво, адже витвори мистецтва, особливо ті, що створені всесвітньо відомими митцями, спонукають до розвитку власного потенціалу як в малюванні, так і в іншій діяльності. Можливо, згодом світ побачить результати творчості вихованців колонії на будинках міст різних країн світу.


img_6012_01

Створення муралу художником відбулося в рамках соціального проекту Mural Social Club: Back to School! за ініціативи Дмитра Палієнко, засновника благодійного фонду Sky Art Foundation та за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.


millo_1_03


У 2016-2017 ЮНІСЕФ в партнерстві з Всеукраїнським громадським центром “Волонтер” реалізував програму з поширення толерантності, запобігання конфліктам і злочинам на ґрунті ненависті під назвою “Будуємо майбутнє разом” в шести виховних колоніях в Україні. В рамках цієї програми ЮНІСЕФ надав освітні і привентивні послуги за напрямками захисту прав дітей, толерантності, позитивної життєвої позиції, а також лідерства для того, щоб зменшити напруженість і кількість конфліктів серед молоді. Тренінги 46 співробітників і 168 вихованців колоній за програмою ЮНІСЕФ дозволили надати нові знання і навички за програмою “Будуємо майбутнє разом” більше ніж 2,000 вихованцям колоній і підліткам у конфлікті із законом. 

Мистецтво, висловлене через малювання, є одним з компонентів діяльності ЮНІСЕФ з побудови толерантності, психологічної реабілітації, взаєморозуміння, серед підлітків. Завдяки участі у подібних заходах вихованці колонії мають можливість розвивати творчу уяву, вчаться висловлювати свої емоції та почуття через мистецтво, що є важливою частиною психологічної реабілітації та психосоціальної підтримки найбільш уразливих груп підлітків.

Додаткова інформація:

“Mural Social Club: Back to School” покликаний надати цінності і значимості самим будівлям, даруючи дітлахам та підліткам монументальний твір, а також привнесення у дитяче мислення більше фантазії для творчого розвитку. Кураторами проекту “Mural Social Club: Back to School» виступють Жюл’єн Маллан (Франція) та Олег Соснов (Україна). Проект зініційовано благодійним фондом Sky Art Foundation.

Sky Art Foundation заснований в Україні восени 2014 року як приватна ініціатива з метою підтримки та розвитку нового покоління українських художників, що працюють у сфері сучасного мистецтва, а також для сприяння міжнародним культурним обмінам та інтеграції української культури у світовий арт-контекст.

Про ЮНІСЕФ
В усій своїй діяльності ЮНІСЕФ відстоює права і благополуччя кожної дитини. Спільно з партнерами ми працюємо у 190 країнах і територіях задля переведення цього зобов'язання у площину практичних дій, докладаючи особливих зусиль до охоплення найуразливіших і соціально виключених дітей, заради всіх дітей, де б вони не знаходилися. Більше інформації про ЮНІСЕФ в Україні та нашу роботу з дітьми: www.unicef.org/ukraine

Слідкуйте за діяльністю ЮНІСЕФ в Україні у Twitter та Facebook. Медіа-партнери проекту: РБК Україна, Обозреватель , ГолосUA, Ukrainian People, People.in.ua, Теленеделя, журнал архітектури та дизайну «Мир Проектов», телеканал 1+1.

 

 

Наверх
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK