Архідея

Урочисте відкриття виставки «Вогонь і світло»

15 березня в музеї «Будинок Митрополита» на території Національного заповідника «Софія Київська» відкривається виставка художніх емалей «Вогонь і світло» -  спільний проект Заповідника та Дирекції художніх виставок України.

1_709


На експозиції  представлені стародавні мистецькі техніки, народжені вогнем: художня емаль, бронзова пластика, художнє скло. Назва «Вогонь і світло» є символічною, адже в цих видах мистецтва, світло також є  важливим формотворчим та емоційно-образним началом, "співавтором". Діалектика вогню та світла в сенсі творення, відродження, оновлення є головною ідеєю виставки.
Зокрема, на експозиції представлять:
- твори українських художників 70-80 років минулого століття з фондової колекції Дирекції художніх виставок України: І. Аполлонова, А. Балабіна, С. Голембовської, І. Зарицького,  С. Сміян, І. Мацієвського,  М. Павловського, В. Геншке, Б. Валька;
- емалеві шедеври Тетяни та Сергія Колечків – відомих київських художників-емальєрів, членів Національної спілки художників України, учасників міжнародних виставок, лауреатів премії імені Катерини Білокур 2016 року. Мистецький дует працює в старовинній та складній техніці гарячої емалі на міді, яка прийшла до нас з Візантії.

Місце проведення: Національний заповідник «Софія Київська», музей «Будинок Митрополита» (вул. Володимирська, 24, Київ)
Час проведення: 15.03.2018, 16.00. Виставка триватиме до кінця травня 2018 року.

 

 

Наверх
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK