Архідея

Півтораметрові вази, вірші про море та daKooka: Арт-проект «Чорне чорне море»

13-28 квітня у Sergey Makhno Gallery, що знаходиться у житловому комплексі  Skyline, пройде виставка «Чорне чорне море» (виставка одного кольору). Її автори – архітектор Сергій Махно та художник Роман Михайлов. Усі експонати – від кераміки до живопису будуть виконані в чорному кольорі.

__1_17

Спеціально до виставки Сергій Махно та його команда готують керамічні вази, в яких спокійно поміститься підліток – по півтора метра заввишки; колекцію тарілок та чашок з унікальними розписами, лампи у японській техніці кінцугі.

«Ця холодна і непривітна весна – найкращий час для цього проекту. Хто зараз не мріє про море? Але не обіцяємо, що воно буде тепле й привітне. Воно буде різне: тихе й в страшному штормі, чорне й прозоре до самого дна, з білим хрустким піском на березі або ж буде розбиватися об гострі скелі. Це буде проект про протиріччя, про силу, про творчість, про те, що врешті-решт життя розставить все на свої місця», – розповідає Сергій Махно.


__2_26

Роман Михайлов працює над створенням простору, де глядач зможе відчути себе в гостях у Чорного моря: створює колажі, живопис і перформанс, дія якого буде розгортатися в одній із квартир житлового комплексу Skyline. «Море – це не тільки вода, але й сіль. Чорний – це не тільки темрява, а й запах резини, нафти, добермана. Ця виставка – про Чорне чорне море, яке є в кожному з нас. Про чорний, як відсутність кольору, про море, як присутність свободи. В Чорному морі нема життя нижче 100 метрів, там тільки сірководень, солена вода чорного кольору та тиша», – розповідає Роман Михайлов.

Проект «Чорне чорне море» – це перша подія у рамках святкування 15-річчя компанії Sergey Makhno Architects.Сергій Махно – відомий український архітектор, засновник майстерні дизайну Sergey Makhno Architects та першої в Україні галереї предметного дизайну Sergey Makhno Gallery. Роман Михайлов – сучасний український художник, знаний масштабними інсталяціями та експериментами з вогнем.

Протягом двох тижнів виставки відбудеться 3 мистецькі події, головні герої яких – море та чорний колір. Море хвилюється раз: Музичний лайв від daKooka, 14 квітня, 20:00. Еклектичний інді-поп, піано-рок і три мови.


dakooka_14.04_01

Море хвилюється два: Ваня Якимов «Я выйду здесь, где море и песок», 21 квітня, 19:00. Вірші про море у виконанні київського поета Вані Якимова. Також, на велике прохання, Ваня зіграє під гітару кілька авторських пісень.


__21.04_1

Море хвилюється три: Yoga під шум моря, 28 квітня, 10:00. Тіло як море – пластичне, неспокійне і у постійному русі. Разом зі студією Shanti YOGA ROOM слухаємо хвилі та шукаємо спокій всередині себе.


____28.04_1_02

Реєстрація на події та детальна інформація на сайті: makhno.com.ua 

Sergey Makhno Gallery, житловий комплекс Skyline

Вулиця Євгена Коновальця, 26А

Чекають на гостей: вівторок-субота, 12.00-20.00

Вихідні: неділя та понеділок

Вхід на виставку вільний

Подія у  Facebook

 

 

Наверх
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK