Архідея

Вперше український художник став членом IAC

Скульптор Юрій Мусатов, неодноразовий переможець міжнародних стипендіальних програм та конкурсів, учасник престижних виставок, симпозіумів, бієнале професійної кераміки, став першим українським митцем, що отримав членство в Міжнародній Академії Кераміки (IAC).

dsc06156


dsc06134

Міжнародна Академія Кераміки (IAC – International Academy of Ceramics) – професійне інтернаціональне об’єднання, створене з метою налагодження комунікації між професіоналами у сфері керамічного мистецтва у всьому світі. Понад 60 років Академія є центром міжнародної спільноти і представляє кераміку на світовому рівні. Стати членом Академії – велике досягнення, тому що тільки визнані майстри можуть бути обрані з безлічі претендентів.


img_3644


cloud_online._evolution_i_1

«15 років тому я дізнався про існування IAC і одразу поставив перед собою ціль стати членом цієї Академії. Це честь бути частиною міжнародної спільноти і брати участь у пропаганді керамічного мистецтва. Для мене справжня гордість представляти Україну та українську кераміку в цій престижній організації», - коментує Юрій Мусатов.


cloud_online._recovery._2014_2


red_space_1

Відбір нових членів Академії Кераміки проходив в два тури; журі складалося з 14 членів Ради. Перший тур – індивідуальний відбір, другий – колективний, що проходив під час засідання Ради IAC у вересні 2017 року. За словами організаторів, цього року кількість заявок була вражаючою. Рада обрала 145 нових членів Міжнародної Академії Кераміки з усього світу, в тому числі і українського художника Юрія Мусатова.


flue_weaving_1_01


soft__cloud_5

«Обрання Юрія Мусатова в IAC – це визнання найвищого рівня майстерності та його досягнень в кераміці. Це в котрий раз підтверджує, що українська кераміка має всі шанси займати достойне місце в найкращих приватних та музейних колекціях світу. Це важливий крок на шляху до інтеграції українського керамічного мистецтва в міжнародний арт-контекст», - коментує Юлія Островська, директор Sky Art Foundation.


smkf6053

Нагадуємо, що у вересні серія нових робіт Юрія Мусатова під назвою «My Planet» була успішно представлена на Паризькому Тижні Дизайну (Paris Design Week 2017) в рамках українського проекту «Трансформація». Серія з 9 керамічних арт-об’єктів, які доповнюють один одного, була присвячена життю однієї планети, що є аналогією життя кожного живого об’єкту з усіма його властивостями та характеристиками.


yuriy_musatov-clouds_planets_pyramides_4

Додаткова інформація:
Юрій Мусатов народився 1981 року в г. Конотоп Сумської обл. Закінчив Львівську національну академію мистецтв, факультет декоративно-прикладного мистецтва, відділ художньої кераміки. На сьогоднішній день його роботи зберігаються в приватних та музейних колекціях України, Польщі, Німеччини, США, Португалії, Іспанії, Словенії, Латвії, Туреччини, Китаю та Кореї. Творчість Юрія Мусатова представляє Sky Art Foundation.
Посилання на сторінку Юрія Мусатова на IAC.

Sky Art Foundation - благодійний фонд, який був заснований восени 2014 року за ініціативи Дмитра Палієнка. Мета організації – підтримка та розвиток нового покоління українських сучасних художників, а також сприяння міжнародним культурним обмінам та інтеграції української культури у світовий арт-контекст. Фонд веде активну виставкову та благодійну діяльність, займається організацією міжнародних арт-проектів.

Міжнародна Академія Кераміки (International Academy of Ceramics - IAC створена 1952 року з метою налагодження комунікації між професіоналами у сфері керамічного мистецтва у всіх країнах. Сьогодні Академія є єдиним об'єднанням міжнародного рівня, що присвячене кераміці. IAC об’єднує керамістів, гончарів, дизайнерів, колекціонерів, галеристів, реставраторів, кураторів. Членів IAC запрошують брати участь у з’їздах, резиденціях, журі міжнародних виставок та конкурсів.

 

 

Наверх
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK