Архідея

10 способів облаштування маленької спальні

У скромній по розмірам спальні розмістити все необхідне – завдання складне, але цікаве. Ми знайшли десять простих порад, як зробити інтер'єр маленької кімнати для сну і відпочинку гармонійним і функціональним.

Твердження, що спальня годиться тільки для сну – вірне, але часто далеке від реальності. У звичайній сучасній квартирі спальня виконує роль і кабінету, і гардероба. Розповімо, як облаштувати маленьку спальню максимально ефективно і при цьому зберегти затишок.

1. Вибирайте світлу постільну білизну

Спокійна світла палітра спальні налаштовує на відпочинок. До того ж білий і пастельні відтінки збільшують простір. Але не зупиняйтеся тільки на колірі стін і меблів. Вибирайте відповідний текстиль та постільну білизну. Надто строкате зробить інтер'єр неохайним, а однотонне – спокійним і гармонійним.

2. У спальні повинно бути інтимне освітлення

Центральний світильник у спальні повинен бути приглушеним і розсіяним, щоб не створювати зайві тіні. Люстру вибирайте адекватних розмірів, бо занадто велика в маленькій спальні буде виглядати безглуздо. Не забудьте про настінні бра чи світильники для читання, тому що основного світла для звичайного зору буде недостатньо.

Порада:
Торшер на підлозі в маленькій кімнаті може займати занадто багато місця. А електричні свічки чи бра, як додаткове освітлення підходять для спальні якнайкраще.

3. Якщо балдахін, то легкий

Якщо ваша мета – зонувати і без того маленький простір спальні, то легкий і прозорий балдахін буде доречний. Але якщо у вашій кімнаті немає робочої зони і варто тільки ліжко, то краще не робити додаткових шторок.

4. Економити на меблях, а не на сні

На питання, які меблі купувати для спальні, можна однозначно відповісти: тільки необхідні! Позбавтеся від усього зайвого, особливо від того, що заважає сну і відпочинку.

5. Зробіть яскравий акцент на одній стіні

Дизайнери радять вибирати для оформлення спальні один-два кольори. У маленькій кімнаті можна до цих основних додати ще один глибокий і насичений колір. Стіна з контрастними шпалерами або пофарбована в темний колір візуально «розсуне» простір.

6. Позбавтеся узголів'я

На перший погляд ідея здається дивною, але якщо ви зважитеся відмовитися від звичного узголів'я, помітите, скільки місця звільниться. Ліжко стане легшим і мобільним, і ви зможете наблизити його куди захочете.

7. Поставите меблі на ніжках

Такі предмети інтер'єру створюють відчуття легкості і не захарастять простір. Замість важкого комода виберіть туалетний столик на струнких ніжках.

8. Продумайте місце для зберігання

Величезний шафа в маленькій спальні – не найкраще рішення. Відмовтеся від стандартних способів зберігання і використовуйте весь потенціал кімнати. Ящики під ліжком, місткі шафки замість тумбочок допоможуть «відвоювати» вільний простір.

Порада:
У маленькій спальні не варто виділяти місце для декількох полиць, краще поставити один компактний стелаж. Ідеальне рішення – зробити нішу в стіні, де він може поміститися.

9. Побудуйте «другий поверх»

Досить екстремальний спосіб економії простору, але при грамотному підході він може зробити ваш інтер'єр цікавим і індивідуальним. Оптимально підходить для квартир-студій і для молодих, сміливих пар. Але треба ще мати відповідну стелю висотою хоча б 2,5 м

10. Трансформуйте

Подвійні стандарти – козир маленького приміщення. Сюди відмінно вписується меблі подвійного призначення: розсувні письмові столи з надбудованими стелажами, диван-ліжко, крісла-трансформери та інші багатофункціональні меблі.

 

 

Наверх
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK