Архидея

Затишний будинок, занурений в навколишні краєвиди з соковитою зеленню

© Derek Swalwell
Архітектурне бюро Auhaus Architecture спроектувало приватний будинок Ivanhoe House в передмісті Мельбурна, Австралія. Дім побудований на густо засадженому деревами схилі, що спускається до річки.

© Derek Swalwell

© Derek Swalwell

Новий 4-спальний будинок, побудований на густому лісистому пагорбі, що має крутий спуск до задньої частини ділянки. Слід зазначити, що це мальовниче місце, де можна чудово провести час, так як прямо біля будинку є пляж з чистим піском. 

© Derek Swalwell

© Derek Swalwell

© Derek Swalwell

© Derek Swalwell

Будинок розділений на два крила, які з'єднуються разом, утворюючи вхід і доглянутий внутрішній двір, що контрастує з дикою природою в задній частині будинку. 

© Derek Swalwell

© Derek Swalwell

© Derek Swalwell

© Derek Swalwell

З вулиці будинок схильний в гору з пішохідним доступом до окремого входу нижче, обмеженому кухнею і обідньою зоною. 

© Derek Swalwell

© Derek Swalwell

© Derek Swalwell

© Derek Swalwell

Через вхідні двері відкривається краєвид прямо в верхівки дерев. Вигнута вітальня зона, що виходить як на передній двір, так і на задню терасу, повністю занурена в навколишній зелений ландшафт.

© Derek Swalwell

© Derek Swalwell

© Derek Swalwell

© Derek Swalwell

Вітальня виходить відразу на дві сторони, тому вона найбільше занурена в навколишні краєвиди. Головна спальня нагадує будиночок на дереві, закутаний в соковите листя. При цьому резиденція захищена від сторонніх поглядів з вулиці і сусідніх будинків.

© Derek Swalwell

© Derek Swalwell

© Derek Swalwell

© Derek Swalwell

Палітра матеріалів повторює кольори навколишнього ландшафту, підсилюючи відчуття занурення будинку в природу. Кольори деревини, чорного і смарагдово-зеленого відображає природню палітру в ландшафті і підсилює відчуття обкутування зеленню.

© Derek Swalwell

© Derek Swalwell

© Derek Swalwell

© Derek Swalwell


Дизайн екранує сусідні будівлі, надаючи північний вид житловим просторів і фокусуючи погляди на верхівках дерев. Головна консольна тераса вітальні і головної спальні виходить у встановлений навіс з дерева, створюючи відчуття дому на дереві, з листяними видами і фільтрованим денним світлом.

© Derek Swalwell

© Derek Swalwell

© Derek Swalwell

© Derek Swalwell

Будинок розрахований на кілька поколінь однієї родини, тому його можна безпомилково назвати «сімейним», що для Австралії стає вже звичним способом життя.

© Derek Swalwell

© Derek Swalwell

© Derek Swalwell

© Derek Swalwell

Природне освітлення наповнює інтер'єр. Незважаючи на свій стильний зовнішній вигляд і зручну атмосферу, будинок має енергоефективне освітлення, системи опалення і змінного струму, а також фотогальванічні панелі і теплу підлогу як для внутрішнього, так і для зовнішнього застосування.

© Derek Swalwell

© Derek Swalwell

© Derek Swalwell

© Derek Swalwell

Архітектура: Auhaus Architecture
Стиль: Nina Provan
Сайт студії: http://auhaus.com.au/

 

 

Наверх