Архідея

Реклама Кімната для школяра-підлітка: як облаштувати інтер'єр

Як бути, якщо кімната дитини, що підросла, потребує ремонту.

З підлітками буває нелегко спілкуватися, що добре відомо багатьом батькам. У зв'язку з цим може виникнути питання про те, як бути, якщо кімната дитини, що підросла, потребує ремонту. Не існує універсального рецепту дизайну такого інтер'єру, але є ідеї, здатні допомогти батькам і дітям прийти до єдиного рішення.

Що має бути в кімнаті підлітка

Головне призначення спальні - це сон, проте мало хто дозволяє собі організувати для відпочинку та навчання різні приміщення. Тому кімната повинна бути гранично зручною для того й іншого. Батькам варто подумати, чи було б їм самим зручно в такому приміщенні: відпочивати, запускати азартні ігри Ельслотс казино, працювати… Звичайно, у школяра інші інтереси та заняття, тому варто постаратися поставити себе на його місце. У кімнаті повинні бути:

  • місце для сну;

  • зона для навчання (з полицями для книг);

  • меблі (шафа) для взуття, одягу, інших речей;

  • для дівчинки - туалетний столик.

Важливо подбати про якість ліжка/дивану, розташування меблів та зонування слід ретельно продумати. Школяру має бути комфортно вчитися, адже від цього залежить не лише його настрій, а й майбутнє. Необхідно подбати про максимальний комфорт, зробити все можливе, щоб у дитини не псувався зір. Бажано розмістити стіл біля вікна, але забезпечити правильне освітлення необхідно у будь-якому випадку.

Шафа по можливості повинна бути просторою. Це принесе у життя підлітка додатковий психологічний спокій. Для економії простору варто скласти постільну білизну та частину речей під ліжко.

Настінні полиці – чудове рішення для невеликих приміщень. Можна використовувати ніші, якщо вони є в кімнаті, або створити їх, наростивши стіни. Такі конструкції, підсвічені світлодіодними елементами, не тільки не зроблять менше приміщення, але й створять оптичну ілюзію розширення простору. Бажано, щоб поличок було більше, як і ніш, оскільки більшість підлітків люблять зберігати пам'ятні сувеніри, зокрема важливі для них фото.

Школяр неодмінно запросить до себе друзів, тому слід заздалегідь подумати про те, де вони зможуть розміститися. Компактні надувні пуфи, які можна діставати тільки за необхідності, після чого ховати стануть відмінним рішенням.

Оформлення спальні школяра

Нервова система підлітка щодня переживає навантажень, оскільки у підлітковому віці часто трапляються кризи, часом дуже важкі. Кислотне забарвлення кімнати точно не допоможе заспокоїтися, тому дизайнери та психологи рекомендують віддавати перевагу нейтральним м'яким кольорам, наприклад відтінкам сірого, білого, блідо-блакитного, лавандового, м'ятного, світло-фіолетового.

Кольори можна поєднувати, а також зробити кілька яскравих акцентів, які внесуть у простір різноманітність. Контрастні соковиті кольори оптимально використовувати на окремих елементах: покривалах, подушках, фіранках або фрагментах шпалер. Останні є універсальним способом зонування кімнати, наприклад дві-три смуги фотошпалер розділять спальне та робоче місце.

З урахуванням інтересів дитини

Будинок – фортеця для кожного з нас, що можна сказати і про кімнату. Атмосфера індивідуальності створюється за рахунок особистих дрібничок та речей, унікального декору. Саме тому необхідно дозволити підлітку розвісити на стінах ілюстрації його улюблених груп чи артистів: це зовсім не дурощі, а безпосередня необхідність його поки що нестійких інтересів. Школяру, який любить музику, напевно, сподобається музичний інструмент, нехай навіть він буде декоративним. Спортсмен буде радий снарядам, художник – мольберту.

Кімнату для школяра-підлітка облаштувати складно, але впоратися із завданням під силу батькам, які зуміють знайти підхід до дитини і точно знають, чого вона хоче. Необхідно лише узгодити з ним бажане та реалізувати плани.

 

 

Наверх
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK