Архідея

Покривний матеріал на допомогу дачникові

Pinterest
Нелегка праця дачників може полегшити покривний матеріал. Він допоможе боротися з бур'янами, захистить від несподіваних заморозків і шкідників, прискорить дозрівання врожаю, додасть грядках естетичний вигляд.

Джерело: Pinterest


Давно в якості покривного матеріалу городники використовують чорну плівку.

Джерело: Pinterest

Вона добре утримує тепло, сприяю швидкому прогріванню грунту, але не пропускає вологу і повітря. При сильному сонячному світлі рослини під нею перегріваються, а відсутність вентиляції призводить до розвитку цвілі і гнилі. 

Джерело: Pinterest

Виробники випускають двобарвне плівку, яка захищає рослини від перегріву. Нижній шар такої плівки чорного кольору, а верхній білого. Чорний колір не дає рости бур'янам, а білий відбиває сонячні промені.

Джерело: Pinterest

Агроволокно

Широке поширення останнім часом в сільському господарстві отримав нетканий покривний матеріал (агроволокно). Призначення таке ж, як у двокольорового плівки. 

Джерело: Pinterest

Це екологічно чистий, легкий матеріал. Він пропускає повітря і воду на відміну від плівки. Захищає розсаду від заморозків до -5 ° С (не які види до -7 ° С). Використання агроволокна прискорює процес дозрівання на 2-3 тижні, і збільшує врожайність на 20-30%. Легко зшивається та склеюється. 

Тонке біле агроволокно (15-25 г / м² пропускає до 90% природного світла. Агроволокном накривають висаджену в грунт розсаду для захисту від заморозків (до -2 ° С), шкідників. Під покривним матеріалом грунт швидше прогрівається, створюється хороший мікроклімат, що дозволяє рослинам швидше рости. В основному використовується для вирощування: ранньостиглої капусти, салату, редиски, розсади огірка, кабачка, баклажана, перцю, помідорів, дині і т. Д.

Джерело: Pinterest

Довговічний, при правильному зберіганні може використовуватися 3-4 сезону. Випускається різної щільності і кольору, в залежності від цілей використання. Агроволокно, як і плівка, буває двоколірним. Низ – чорний, верх – білий, це новинка.

Джерело: Pinterest

Як працювати з покривним матеріалом

Щільне біле агроволокно (30-40 г / м²) натягується на дуги або каркас (на зразок невеликого парника) для захисту рослин від шкідників і несприятливих погодних явищ, а також для створення під ним хорошого мікроклімату.

Джерело: Pinterest

Щільний чорний матеріал (від 50-60 г / м²) призначений для боротьби з бур'янами (мульчирующий шар). Не пропускає світло, тому бур'яни гинуть. Вода, повітря, рідкі мінеральні добрива добре проходять крізь цей матеріал. 

Джерело: Pinterest

Дозрілі плоди в будь-яку погоду залишаться чистими. Під покривним матеріалом грунт не потрібно рихлити, так як кірка на ній не утворюється. Хороша вентиляція запобігає появі цвілі і гнилі. Знімається на зиму.

Джерело: Pinterest


Конуси для молодих дерев, а також чохли для троянд і чагарників виготовляють з білого покривного матеріалу (80 г / м²). Вони захищають рослини від заморозків, шкідників, палючого сонця. Мульчуючи чорні квадрати (до 120 г / м²) з агроволокна призначені для боротьби з бур'янами навколо дерев і чагарників. Їх не потрібно знімати на зиму, вони захистять рослини від заморозків.

Джерело: Pinterest

Устаткування грядок

•    На підготовлену грядку розстеляють агроволокно і добре фіксують краї за допомогою важких предметів. Потім відзначають місця для висадки рослин, дотримуючись відстань, необхідне для різних культур і роблять в них хрестоподібні прорізи. У ці прорізи садять підготовлену розсаду. Полив здійснюється безпосередньо через покривний матеріал.

Джерело: Pinterest

•    Визначити верх і низ однотонного покривного матеріалу.

Джерело: Pinterest

Як визначити де верх, а де низ у однотонного покривного матеріалу? Це не складно: 
Гладка сторона на якій тиснення і є верх, нижня злегка бархатиста. 2. Налийте воду, матеріал пропускає воду зверху вниз. Майте на увазі, новий покривний матеріал може не відразу пропускати воду, і вона може накопичуватися на поверхні.

Джерело: Pinterest

Використання в ландшафтному дизайні

Крім використання широких можливостей цього матеріалу для створення клумб, його можна використовувати для оформлення доріжок в саду і городі. Застосовують чорне щільне агроволокно, спочатку доріжку очищають від верхнього грунту, потім укладають покривний матеріал, а зверху засипають його щебнем, керамзитом, гравієм і т. Д. На доріжки не буде калюж, так як вода вільно пройде через агроволокно, а бур'яни не зможуть рости без світла.

Джерело: Pinterest

 

 

Наверх
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK