Архідея

КАБІНЕТ НА БАЛКОНІ. ЯК ПРАВИЛЬНО ВСЕ ОБЛАШТУВАТИ?

Окремий домашній кабінет – мрія багатьох, однак далеко не в кожного є змога втілити її в життя.

З розвитком технологій і переходом людей на дистанційну форму співпраці дедалі більшої актуальності стало набувати питання, де і як організувати робочий простір вдома. Окремий домашній кабінет – мрія багатьох, однак далеко не в кожного є змога втілити її в життя. Компромісним рішенням є організація міні-кабінету в одній із кімнат, але й такий варіант не всіх влаштує. Проте і цьому є альтернатива: якщо ви не можете знайти, де б розмістити домашній офіс у квартирі, то чому б не зробити це в прилеглій до неї частині – на балконі?

Здебільшого балкон перетворюють на ще одну комірчину для зберігання консервації та сезонних речей, а то й зовсім – на місце для тримання всілякого непотребу, який насправді ніколи не стане в пригоді і рано чи пізно все одно не уникне своєї долі. Тож чому не зараз? Адже нащо безладно заповнювати балконний простір старими й непотрібними речами, коли йому можна знайти набагато краще застосування?

 

Переваги та недоліки облаштування кабінету на балконі

Організація робочого простору на балконі має ряд переваг: відмінне природне освітлення, хороша вентиляція, гарні умови праці (шумоізоляція від інших кімнат квартири та вулиці, красива панорама з вікна), додатковий простір для усамітнення й відпочинку.

Недоліків, по суті, тільки два. Перший пов’язаний із фінансовим питанням: якщо балкон відкритий, то на його перепланування піде чимало часу й коштів. Другий – площі балкона може здатись не досить для облаштування кабінету. Та можливо, можна щось таки вигадати. Для реалізації цієї ідеї потрібно не так уже й багато місця. Навіть на маленькому балконі можна створити затишний робочий куточок, обладнавши його найнеобхіднішим. Адже інколи для роботи досить тільки компактного стола, ергономічного стільця і ноутбука.

Один із нюансів – використання балконного приміщення для зберігання домашньої консервації та інших речей, що регулярно використовуються, яким і справді складно знайти інше місце. У такому разі доведеться відмовитись від цього задуму.

Якщо проблем з останнім нема, то приступаємо до роботи.

Підготовка балконного простору

Перш ніж узятись до оформлення кабінету, доведеться докласти немало зусиль, виконавши ряд серйозних робіт із підготовки простору балкону і реорганізації його в кабінет, які вимагають точних розрахунків і допомоги спеціалістів, а саме:

  • засклити,
  • утеплити;
  • провести опалення;
  • провести електрику;

а також

  • виконати косметичний ремонт;

Як нульовий крок у підготовці до перетворення балкону в кабінет можна було б, звісно, назвати звільнення простору від мотлоху.

Детально зупинятись на кожному етапі створення комфортних робочих умов не будемо, а звернемо вашу увагу лише на останній пункт зі списку, який прямо пов’язаний із дизайном, а саме – обробку приміщення оздоблювальними матеріалами.

Вибір матеріалів і колірне рішення

Вибір кольору та матеріалів для облицювання – вимагає від вас швидше творчого підходу. Найпоширеніші матеріали для обробки стін і стелі – гіпсокартон, вагонка і пластикові панелі.

В оформленні робочого простору на балконі дизайнери рекомендують використовувати спокійні та світлі відтінки, які сприятимуть візуальному збільшенню простору, створенню атмосфери відкритості й легкості, а також не відволікатимуть уваги й допоможуть налаштуватись на роботу.

Цікавим рішенням в облаштуванні робочого місця є створення стіни для творчих нотаток, на якій можна писати крейдою. На такому оригінальному «записнику» можна складати план роботи на тиждень, малювати чи записувати мотивуючі цитати відомих людей.

Ідеальним рішенням для фарбування балкону є готова кольорова латексна фарба для інтер'єрів Śnieżka Barwy Natury, і ось чому: пофарбовані нею стіни мають високу стійкість до тертя та багаторазового миття, легко очищаються від плям і забруднень. У результаті декоративне покриття легше  зберігати в чистоті протягом довгого часу.

Безперечним плюсом даного виробу є економність (розхід – до 14 м2/л під час одношарового нанесення). До того ж фарба не розбризкується у процесі нанесення на поверхню, що робить її зручною в користуванні навіть для новачків.

Що стосується облицювання підлоги, то найоптимальніший варіант – настилання підлоги ламінатом.

Умеблювання

Тепер балконний простір готовий для умеблювання й обладнання робочого простору оргтехнікою. Однак не варто завчасно розслаблятися. Вибір меблів варто здійснювати виважено, віддаючи перевагу компактним, «невагомим» моделям, які не «обтяжуватимуть» і без того невеликий простір балкону. У кабінеті на балконі повинен бути мінімальний набір меблів: робочий стіл, стілець і підвісні полички, шафки чи стелажі. Ставити робочий стіл рекомендується перпендикулярно до дверей.

Нерідко після встановлення найнеобхідніших меблів залишається досить місця для використання його в інших цілях.

Освітлення

Одна з переваг облаштування кабінету на балконі – природне освітлення. Але за похмурої погоди та в короткі зимові дні на допомогу приходять різні освітлювальні прилади, які потрібно встановити безпосередньо над робочою зоною та в центрі балкону.

Для комфортних умов роботи не менш важливу роль відіграють жалюзі або рулонні штори, які захистять від прямих сонячних променів удень і сховають від цікавих поглядів сторонніх увечері.

Предмети декору

Додати затишку допоможуть килимова доріжка на підлозі, кімнатні рослини, якими можна прикрасити вільні поверхні, наприклад підвіконня, а також фото в рамках на полицях чи картина на стіні та ще багато милих дрібничок.

 

 

Наверх
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK