Архідея

ДИЗАЙН ОДНОКІМНАТНОЇ КВАРТИРИ: 15 ПОРАД

фото: shutterstock
Нехай панує затишок!

Дизайн однокімнатної кімнати потребує особливої уваги. Адже навіть невелике приміщення має містити всі функціональні зони і створювати комфорт для мешканців. Коли на рахунку кожен метр корисної площі, потрібно зважати на найдрібніші деталі. Наша добірка порад допоможе створити затишок навіть у квартирі зі скромною квадратурою.

1.

Правильне зонування — запорука затишку. Насамперед потрібно визначитися, які зони необхідні мешканцям. Як мінімум, це комфортне спальне місце. Далі подумайте про свої типові потреби: чи потрібен робочий куточок, чи часто до вас будуть приходити гості і залишатися на ніч; чи любите ви готувати і запрошувати на вечерю друзів тощо. Визначте основні сценарії проведення часу вдома та створіть окремі функціональні зони для них.

2.

Візуально збільшити простір допоможуть скляні елементи – стіни зі склоблоків, легка ширма, дверні полотна з триплексу тощо.

фото: shutterstock

фото: shutterstock

3.

Перепланування для об’єднання житлової кімнати з балконом або кухнею відкриє більше можливостей. У просторі може з’явитися місце для зручного робочого кабінету, куточка для відпочинку, їдальні – тієї зони, яка необхідна мешканцям.

4.

Щоб збільшити корисну площу житлової кімнати, можна «позичити» частину коридору. Цей варіант перепланування особливо актуальний для власників квартир у новобудовах. Сучасні планування передбачають просторий передпокій. Тож можна встановити ергономічну шафу-купе біля вхідних дверей, а решту простору перетворити на кімнату.

5.

Фарбування стін у світлі кольори – оптимальний варіант для дизайну однокімнатної квартири. Нейтральна палітра та мінімалізм в інтер’єрі сприятимуть візуальному збільшенню простору. Водночас рекомендується віддавати перевагу матовим та екологічним видам оздоблення. "Упіймати двох зайців одразу" – матовість та екологічність покриття – допоможе матова латексна фарба для стін та стель Sniezka EKO Plus.

Фарба пройшла екологічну сертифікацію, це означає, що виріб абсолютно безпечний для людини та довкілля, тому його можна використовувати для внутрішніх робіт у житлових приміщеннях.

Фарба Sniezka EKO Plus містить відмінну покривну здатність – 1-й клас. Це і стійкі кольори, й ідеальна матовість поверхні та 2-й клас стійкості до миття, що теж забезпечує тривалий час експлуатації.

фото: shutterstock

фото: shutterstock

6.

Багатофункціональність — основний критерій вибору меблів для однокімнатної квартири. Обідній стіл може перетворюватися у робочий, затишний диван — у гостьову “кімнату”, а ліжко легко ховатися у вертикальну конструкцію в стіні. Сучасні меблі-трансформери – справжня знахідка для власників квартир зі скромною площею.

Комод, диван, шафа – великогабаритні меблі на ніжках візуально виглядають легшими і наповнюють кімнату повітрям.

8.

Телевізор? Розташуйте його на стіні! Такий варіант монтажу заощадить місце.

9.

Барна стійка – практичне та універсальне рішення навіть у випадку, якщо квартира не студійного типу. Встановивши у кухні барну стійку замість обіднього столу можна заощадити місце для додаткової шафи, робочого куточка чи навіть невеликого розкладного дивану. Цей прийом допоможе організувати у кухні своєрідну додаткову кімнату.

10.

Якщо ж без обіднього столу не обійтися, найкраще обрати модель круглої форми або зі скляною стільницею.

11.

Дрібні речі — в шафу! Ніщо не робить кімнату візуально меншою, як безліч сувенірів чи декоративних дрібниць. Якщо хочеться виставити колекцію на показ, облаштуйте для цього полиці на одній з вільних стін.

12.

Прикрашаючи стіни картинами або арт-світлинами, краще надавати перевагу зображенням з перспективою (море, поле, дорога тощо).

13.

Думайте вертикально: простір квартири можна зонувати і вздовж стін. Під стелею можна розташувати полицю з домашньою бібліотекою і підсвітити її, щоб створити ілюзію високої стелі.

фото: shutterstock

фото: shutterstock

14.

Вікна краще оздобити легким тюлем – цей текстиль не приховуватиме краєвид, одночасно наповнювати кімнату світлом. Проте якщо у вас сонячна сторона, потурбуйтесь про світлонепроникні гардини.

15.

Високі торшери і настінні бра — найкраще освітлення для однокімнатної квартири у поєднанні зі світильником на стелі.

Нехай у квартирі панує затишок!

 

 

 

Наверх
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK