Архідея

Нова колекція ялинкових прикрас від дизайнера інтер'єра Юлії Яланжи

фото з приватного архіву
Колекція крафтових новорічні прикраси від відомої української дизайнерки інтерґєру Юлії Яланжі

За думкою одного стародавнього китайського філософу, матеріальне має користь, але сенс буття складають нематеріальні речі. Предмети та простір не мають найголовнішої властивості, якщо втрачають зв’язок з нашими бажаннями, спогадами чи вірою. Дім стає домом не через стіни та дах, а тому що в ньому живуть близькі люди, свято будується з атмосфери, цінність подарунка – в любові та увазі, які в нього поклали. Різдво – це час, коли ми згадуємо ці прості речі, коли кожне побажання, сувенір, печиво, листівка містить суть буття.

Автентика. фото з приватного архіву

Автентика. фото з приватного архіву


На порозі Нового року українська дизайнерка Юлія Яланжи створює проєкт «Земне та небесне». Це колекція ялинкових прикрас із глибоким змістом -вона піднімає теми народної культури, національної єдності, сімейних цінностей, піклування про друзів та навколишнє довкілля. Предмети створені ручною працею, тобто не схожі один на одне, унікальні та сповнені живою енергією. Їх зовнішній вигляд має символічне значення та звертає нас до традицій та обрядів далеких пращурів. 

На ялинці. фото з приватного архіву

На ялинці. фото з приватного архіву

 Матеріали самих фігурок та пакування – повністю екологічні, тому бережуть наші ліси, поля та озера.

Перша прикраса в наборі – це фігура барана. За давніми літописами, виготовлялись у кожній родині. Ліпили смаколики з житнього тіста та випікали на свята, в тому числі, на Різдво та Коляду. За віруваннями ці анімалістичні фігурки були сильним оберегом, захищали дома від злих небесних сил та приносили господарям земне щастя: баран – достаток, бик – родючість, кінь – успіх у справах, олень - теплота життя.

Справжнє диво. фото з приватного архіву

Справжнє диво. фото з приватного архіву

Другий предмет в наборі – новорічна кулька. Вона має форму ребристого насіння, горіху, кісточки, що відображає ідею життєвого розквіту, звернення до історичного минулого, до свого коріння, є символом національної ідентичності. Житу треба мати тісний зв'язок з землею та небом: наповнитися сонячним промінням та дощовою водою, витримати вітри, морози, пожежі. Минулий рік був непростим для всіх нас - YALANZHI OBJECTS щиро бажає набратися сил та завдяки вірі зміцнитися в наступному році.

Прикраси неординарні. фото з приватного архіву

Прикраси неординарні. фото з приватного архіву

Колекція «Земне та небесне» - не тільки про піклування про наших рідних, але й про захист нашої планети. Цей проєкт привертає увагу до осмисленого споживання, поважного ставлення до природи. Ялинкові прикраси та пакування створені з матеріалів біологічного походження або вторинної сировини. Самі фігурки – з целюлози, декоративна коробка – з грибного міцелію та коноплі, новорічна листівка – з опалого осіннього листя. До таких речей приємно доторкатися, вони виточують природні аромати.

Гарний подарунок. фото з приватного архіву

Гарний подарунок. фото з приватного архіву

YALANZHI OBJECTS наділяє свої авторські об’єкти особливим значенням: дизайн – це не просто краса, але й можливість поділитися власною філософією і знайти тих, хто її розділяє, це розказати про свої цінності найближчим людям, подарувати їм тепло разом із подарунком, що йде від дому до дому, від серця до серця. Все наше життя будується на спогадах, бажаннях та вірі. Нехай ці ялинкові прикраси будуть не тільки новорічним декором, але й сильним оберегом для всієї родини.

Елементи колекції. фото з приватного архіву

Елементи колекції. фото з приватного архіву

Нова колекція. фото з приватного архіву

Нова колекція. фото з приватного архіву

 

 

Наверх
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK