Архідея

Відкриття галереї сучасного мистецтва в ЖК RYBALSKY

14 грудня відбулось масштабне відкриття нової мистецької локації Lera Litvinova Gallery в житловому районі RYBALSKY у партнерстві з компанією SAGA Development.

Галерея сучасного мистецтва, відома знаковими проектами як в Україні, так і у Німеччині, Бельгії, США та ін., зустріла гостей за новою адресою. Серед гостей грандіозного відкриття виставки були українські телеведучі, журналісти друкованих видань, блогери, українські художники, іноземні гості, колекціонери й поціновувачі сучасного мистецтва.


«Місія SAGA Development – створення стильного та комфортного життєвого простору. Цю місію ми реалізуємо через нестандартну архітектуру, зручні громадські простори та сучасні мистецькі об’єкти. Ми впевнені, що майбутні мешканці житлового району RYBALSKY, так само, як і ми, захоплюються сучасним мистецтвом, і арт-простір Lera Litvinova Gallery стане одним із улюблених місць їхнього культурного дозвілля», – говорить CEO SAGA Development Андрій Вавриш.


Першим проектом, який презентував арт-простір, стала виставка «Зона відгуку», що базується на мистецькому дослідженні структури людської духовності.

В експозицію ввійшли роботи митців, які міркують на тему свідомості соціуму, індивідуальності, розподілу особистих якостей на позитивні й негативні, адаптації до мінливого суспільства. Роботи були підібрані за принципом умовної статичності, вони транслюють стан спокою, пошук і знаходження умовної точки опори, деколи за умови катарсису. Проект став своєрідним аналізом змін та поточного розвитку нашого суспільства.


Впродовж вечора, відвідувачі мали нагоду поспілкуватися з художниками та авторами робіт, а також поділитися своїми думками та ідеями стосовно витворів сучасного мистецтва з директором галереї Леонорою Янко та ідейною натхненницею Лерою Літвіновою. Незабутнім вечір зробили авторські композиції у виконанні піаністки, композитора, лауреата міжнародних конкурсів – Sasha  Morozova. 


Леонора Янко, мистецтвознавець, арт-менеджер та директор Lera Litvinova Gallery зазначає: «Новий проект – це поєднання теоретичних значень з мистецькими  у філософському розрізі. Ми з дитинства звикли поділяти речі на чорне і біле, хороше і погане, правильне і неправильне.

Цей розподіл базується на різноманітних чинниках, що впливають на нас протягом усього життя: власний досвід, соціальні інститути, політичні події, релігійне підґрунтя. Наприкінці календарного року «Зона відгуку» є своєрідним дослідженням взаємин людей, реакцій на позитивну комунікацію, здатності індивідів бути відкритими у суспільстві».


До експозиції ввійшли роботи таких сучасних українських митців, як Анна Волошко, Дар’я Іващенко, Алла Волобуєва, Юрій Шаповал, Аліна Гаєва, Лера Літвінова, Astian Rеy, Євген Шаповалов, Юлія Полякова, Данило Козелецький, Артем Андрійчук (Kaffelman), Денис Городничий, Ольга Селіщева, Любомир Мартинюк.


Виставка «Зона відгуку» триватиме в Lera Litvinova Gallery до 23 січня.
Роботи доступні для придбання. 
Адреса: м. Київ, вул. Набережно-Рибальска, 3.  
Вхід на виставку вільний.
Контакти організаторів: 
www.llitvinova.com, e-mail: leralitvinovagallery@gmail.com  тел. 050 033 33 17

 

 

Наверх
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK