Архідея

Натюрморт. Естетика класики. Персональна виставка Юлії Поручник

Юлія Поручник
17 жовтня арт-простір Lera Litvinova Gallery представляє персональну виставку Юлії Поручник «Натюрморт. Естетика класики».

 Lera Litvinova Gallery прагне познайомити поціновувачів мистецтва з творчістю сучасних українських художників та влаштовує різноманітні арт-проекти і виставки як в Україні, так і за кордоном.

Джерело: Юлія Поручник


Роботи Юлії Поручник були представлені на виставках у Парижі, Римі та Мадриді і доповнили колекції поціновувачів мистецтва з різних країн.  Художниця шукає себе у різних техніках та стилях – імпресіонізм, поп-арт, символізм, абстракціонізм, реалізм. Роботи Юлії відображають її тонкий та чутливий внутрішній світ. 

Джерело: Юлія Поручник


Виставка «Натюрморт. Естетика класики» зосереджена на жанрі натюрморту.  Художниця має незвичне відчуття кольору, яке і переносить на свої полотна. Яскраві сплески, що проявляються в змальованих предметах однозначно привертають увагу з першого погляду. Роботи художниці контрастні, на темному фоні вона зображає барвисті елементи, використовуючи основні прийоми натюрморту. При цьому, Юлія не просто вимальовує предмети, а закладає в них концепцію смаку та витонченості. Полотна авторки протилежні поняттю «мертвої природи» як визначенню натюрморту.

Джерело: Юлія Поручник


Вперше натюрморт як окремий жанр мистецтва виділився у Голландії. Голландські художники вибирали для своїх натюрмортів найрізноманітніші предмети, вміли їх прекрасно скомпонувати, виявити особливості кожного предмета і його внутрішню енергію, нерозривно пов'язану з життям людини. Голландські митці Пітер Клас і Віллем Хеда писали численні варіанти сніданків, зображуючи на столі м'ясо, рум'яні булочки, пироги, скляні келихи, майстерно передаючи колір, обсяг і фактуру кожного предмета.

Джерело: Юлія Поручник


Будучи свідомо скомпонованим, натюрморт завжди містить у собі певне повідомлення - речі та предмети перетворюються на символи. Значення цих символів та зміст повідомлень відрізняється великим різноманіттям, але завжди містить у собі частинку кругозору митця та навіть його філософські погляди. Зокрема, іноді в натюрмортах зображували череп, що повинен був нагадати про швидкоплинність життя та неминучість смерті. Натюрморт – це не тільки зображені предмети, а й розмова митця із глядачами про оточуючий світ, про матеріальне і духовне, про час, у якому він живе.

Джерело: Юлія Поручник


Куратором проекту виступає Леонора Янко, мистецтвознавець, арт-менеджер та директор Lera Litvinova Gallery. Вона зазначає: «Розглядаючи натюрморт з естетичної точки зору, варто сказати, що для нього характерні святковість та урочистість, монументальність, пишність і динамізм. Піднесення предметів є своєрідною базою сюжету, при цьому митці зображують речі поза часом, поєднуючи драматичне з прекрасним». 

Джерело: Юлія Поручник


м. Київ, провулок Гуцала, 3
Вхід вільний. 

 

 

Наверх
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK