Архідея

Модна колаборація FAINA Design та Ukrainian Fashion Week

Дизайн: FAINA
Ukrainian Fashion Week (UFW) та бренд живого українського дизайну FAINA підготував відразу 2 прем’єри, які особливо сподобаються поціновувачам екологічного дизайну та відповідального споживання.

Дизайн: FAINA

Дизайн: FAINA

Вже на початку вересня 2019 року у колаборації з міждисциплінарним проектом Ukrainian Fashion Week (UFW) бренд живого українського дизайну FAINA підготував відразу 2 прем’єри, які особливо сподобаються поціновувачам екологічного дизайну та відповідального споживання.

Дизайн: FAINA

Дизайн: FAINA

Дизайн: FAINA

Дизайн: FAINA

Перша з них стосується дебютної органічної лінійки меблів від бренду FAINA, яка має назву ZTISTA. Кілька предметів цієї нової серії будуть вперше презентовані українській дизайн-ком’юніті в рамках проекту BE SUSTAINABLE! від UFW. Ідея меблів, зроблених з суміші сіна та лляного каучуку на металевому каркасі, зі слів  авторки колекції, Вікторії Якуші: «відображає окрім принципу відповідального споживання, ще й етичний наратив - «perfect imperfection». Так, тендітні силуети і містичні форми меблів ZTISTA, створені за допомогою старовинної техніки «валькування», яку наші предки використовували для створення хатки-мазанки. Кожен із виробів цієї органічної серії – стілець, консоль, обідній стіл, тощо -  унікальний, оскільки технологія його виготовлення передбачає суто ручну працю.

Дизайн: FAINA

Дизайн: FAINA

Друга прем’єра від FAINA відбудеться 4 вересня о 15:30 – дебютний показ короткометражного фільму про дизайн-експедицію в Україну під назвою «Земля надихає». 12 дизайн експертів та журналістів на початку літа протягом 5 днів досліджували стародавні українські ремесла, що до сьогодні існують у суцільно екологічному вимірі. Про натхнення до створення проекту та результати культурницької співпраці перед показом фільму розповість ініціаторка експедиції Вікторія Якуша.

Дизайн: FAINA

Дизайн: FAINA

Дизайн: FAINA

Дизайн: FAINA

_________________

BE SUSTAINABLE! – це міждисциплінарний проект UFW, створений у колаборації з Sustainable Fashion Pad. Місія проекту полягає у просуванні ідей сталого розвитку та сприянні розвитку прогресу української fashion-індустрії. Проект створено для взаємодії з аудиторією двома способами: через фізичний спейс (інтерактивний простір) та лекторій. Інтерактивний простір поєднує демонстрацію стійких практик, дизайну, соціальної відповідальності та технологічних інновацій для інтеграції цих елементів в українську модну індустрію.

Дизайн: FAINA

Дизайн: FAINA

Дизайн: FAINA

Дизайн: FAINA

FAINA Design (www.faina.design) - це живий українська дизайн, предмети меблів і декору, створені з любов'ю і повагою до культури нашого народу, його глибоким традиціям ремісництва. Бренд був заснований в 2014 році, важливий період в історії України, коли питання самоідентифікації та пошуку власного місця на карті світу був головним. З тих пір колекція побувала на найважливіших дизайн майданчиках Європи: Мілан, Лондон, Париж, Стокгольм і Ейндховен. Про FAINA захоплено писали VOGUE, Wallpaper*, Elle Decoration, Design Milk та Dezeen. Предмети колекції представлені в кращих дизайн галереях США, Франції, Великобританії, Італії, Швеції та Швейцарії.

Дизайн: FAINA

Дизайн: FAINA

Дизайн: FAINA

Дизайн: FAINA

Дизайн: FAINA

Дизайн: FAINA

 

 

Наверх
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK