Архідея

Модульний будинок Indigo, який можна адаптувати до кожного клієнта

Woonpioniers
Архітектурне бюро Woonpioniers реалізувало проект екологічного модульного будинку Indigo в Нідерландах.

Woonpioniers

Woonpioniers

На відміну від абсолютно універсальних рішень, цей будинок забезпечує гнучкість внутрішнього простіру для жителів в залежності від стилю життя, пропонуючи долучитися до процесу проектування. Отже, ви не зустрінете жодного однакового будинкуIndigo.

Woonpioniers

Woonpioniers

Архітектурна фірма Woon Pooniers розробляє невеликі дерев'яні будинки, які вони називають «чимось середнім між продуктом і архітектурою». Проект, що отримав назву Indigo, спрямований на вивчення можливостей серійного та індивідуального будівництва. Його модульна форма дозволить спростити конструкцію і адаптацію до кожного клієнта.

Woonpioniers

Woonpioniers

Цей проект досліджує, як «екологічна будівля з індивідуальним налаштуванням» може забезпечити всім більш здорові умови, уникаючи при цьому універсальних рішень. Представлений приклад будинку займає площу 80 кв. М, проте з його модульною формою можна легко створити набагато більшу оселю.

Woonpioniers

Woonpioniers

Клієнтам пропонується взяти активну участь в процесі проектування, що дає їм можливість налаштувати будинок відповідно до потреб їхнього способу життя. Модульні будинки Indigo створюються з попередньо виготовлених екологічних елементів, які можна встановити на місці протягом одного дня. 

Woonpioniers

Woonpioniers

Більш того, відсутність необхідності у внутрішніх несучих стінах забезпечує повну свободу внутрішнього планування. У випадку з цим будиночком всі функціональні об'єкти об'єднані в центральний предмет меблів, завдяки чому як житлове, так і робоче простору знаходяться поруч зі скляним фасадом, забезпечуючи проникнення денного світла і приголомшливий від.

Woonpioniers

Woonpioniers

Перший поверх цієї моделі розділений на дві зони - студійний простір і житлові приміщення. Перша половина будівлі містить відкриту вітальню з кухнею і місцем для вечері. Туалет і ванна кімната знаходяться в закритому приміщенні, розташованому в центрі будинку.

Woonpioniers

Woonpioniers

Сходи в житловій зоні ведуть на другий поверх, який повністю зарезервований для спальні (з великою кількістю одиниць зберігання). На бічних сторонах будівлі немає вікон, запасні для освітлення даху розташовані над спальнею. Замість цього вони вирішили повністю склити передні і задні фронтони, отримуючи більш ніж достатньо світла, щоб освітити весь будинок. Це особливо ефективно, тому що будинок в основному відкритого плану.

Woonpioniers

Woonpioniers


Цей будинок Indigo – результат процесу проектування, в якому побажання замовниці були чітко визначені, залишивши лише найнеобхідніше. Тут, між дерев і з видом на мальовничий пейзаж, власниця оселі може присвятити себе мистецтву - роботі з натуральним каменем. Її студія спроектована на першому поверсі, а нагорі створена зона для розслаблення і відпочинку.

Woonpioniers

Woonpioniers

Woonpioniers

Woonpioniers


Відсутність необхідності у внутрішніх несучих стінах забезпечує повну свободу внутрішнього планування. У випадку з цим будинком всі функціональні об'єкти об'єднані в центральний предмет меблів, завдяки чому як житловий, так і робочий простір знаходяться поруч зі скляним фасадом, забезпечуючи проникнення денного світла і приголомшливий вид.

Woonpioniers

Woonpioniers

Woonpioniers

Woonpioniers

Woonpioniers

Woonpioniers

Сайт розробників https://www.woonpioniers.nl/

 

 

Наверх
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK