Архидея

Простий, але елегантний будинок з безліччю зручних функцій

Фото: Chase Daniel
Засновники американської студії Turkel Design використовували збірні компоненти для будівництва власного будинку в пустелі Каліфорнії, який повинен стати «лабораторією» для тестування ідей і матеріалів.

Фото: Chase Daniel

Фото: Chase Daniel

Заснована в 2008 році, студія спеціалізується на створенні висококласних будинків з використанням збірних елементів. Turkel Design придбали нерухомість в Палм-Спрінгс кілька років тому і мали намір створити новий будинок для своєї родини, де б можна було жити цілий рік як всередині, так і зовні садиби, користуючись сонячним кліматом регіону.

Фото: Chase Daniel

Фото: Chase Daniel

Будинок був названий The Axiom Desert House («Аксіома Пустеля Дім») у зв'язку з тим, що знаходиться у відомому тихому місці Palm Springs і звернений вікнами на гори San Jacinto в західній стороні. Будова спочатку задумана, як «простий, елегантний і відтворений» будинок. 

Фото: Chase Daniel

Фото: Chase Daniel

Резиденція також призначена для використання в якості живої лабораторії, яка дозволяє Turkel Design випробовувати нові матеріали і виробничі процеси - і «ставити перед собою завдання як для дизайнерів, так і для клієнтів». «Цей будинок був розроблений як гібрид навчання, життя і співпраці», - сказали в студії.

Фото: Chase Daniel

Фото: Chase Daniel


Щоб виготовити і облаштувати будинок, пара об'єдналася з двома дюжинами компаній з Північної Америки і Європи, від постачальників освітлення та меблів до дизайнера «живих стін» (вертикальне озеленення).

Фото: Chase Daniel

Фото: Chase Daniel

Г-подібний в плані будинок площею 193 кв. М складається з прямолінійних обсягів, які організовані навколо басейну. Будинок має пост-балочную конструкцію і збірні стінові панелі. Всі матеріали каркаса і обшивки виготовлені з інженерного дерева. Для фасадів команда використовувала штукатурку, бетонний блок і термічно модифіковану березу.

Фото: Chase Daniel

Фото: Chase Daniel

Всередині будівлі є окремі зони для спілкування, сну і роботи. Головна спальня розташована на одній стороні будинку, а гостьова і дитяча - на інший. У центрі плану знаходиться офіс і громадська зона відкритого планування.

Фото: Chase Daniel

Фото: Chase Daniel

Велика зала із зеленою живою стіною і 3,6-метровою стелею з ліхтарями вражає уяву. Засклені кишенькові двері дозволяють гостьовому простору проникати на задній двір, зменшуючи кордон між внутрішнім і зовнішнім.

Фото: Chase Daniel

Фото: Chase Daniel

З'єднання з екстер'єром додатково посилюється посадковим елементом, названим «Живою платформою». Платформа, прикрашена подушками, простягається від вітальні до заднього дворика і розділена кишеньковими дверцятами, які легко відкриваються. Меблі в будинку «трансформуються» для задоволення мінливих потреб сім'ї. Системи зберігання були включені в усі помешкання таким чином, щоб максимально збільшити простір і мінімізувати візуальний безлад.

Фото: Chase Daniel

Фото: Chase Daniel

Дизайнери прагнули використовувати більш стійкі матеріали по всій оселі, включаючи термічно оброблену золу для стель і інженерну деревину тополі для столярних виробів. Вікна з подвійним склінням були стратегічно розміщені, щоб зменшити накопичення сонячного тепла в спекотні літні місяці, зберігаючи при цьому вигляд на гори і природне світло.

Фото: Chase Daniel

Фото: Chase Daniel


Будинок спроектований як будівля з нульовим споживанням енергії і має фотоелектричні панелі на даху, які генерують електроенергію. За словами дизайнерів, дім не споживає викопного палива, за винятком гриля для барбекю, в якому використовується пропан.

Фото: Chase Daniel

Фото: Chase Daniel

The Axiom Desert House демонструвався під час «Тижня модернізму» Палм-Спрінгс в лютому минулого року, і буде показаний знову в наступному році, як зразковий.

Фото: Chase Daniel

Фото: Chase Daniel

 

 

Наверх
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK