Архидея

Лофт для 45-річного холостяка з неймовірним інтер’єром

Ofsit Studio
Пентхаус в Karaköy у центрі Стамбула, Туреччина, виконаний за проектом архітектурної компанії Ofsit Studio і належить 45-річному холостяку.

Ofsit Studio

Ofsit Studio

Стамбульська фірма Ofist розробила інтер'єр пентхауса в Каракаї, Стамбул, що стоїть перед старовинною вірменською церквою Гетронаган, і Галатською вежою на тлі. Житлова площа 180 кв. М була розроблена навколо особистості клієнта з ключовими векторами - природний, нейтральний, зручний та практичний. Це – простий і розумний чоловічий підхід до свого житла.

Ofsit Studio

Ofsit Studio

Розташування будинку, а також особистість, спосіб життя та потреби клієнта були основними параметрами при проектуванні цього проекту. Karaköy завжди був серцем торгівлі в Стамбулі. Сьогодні старі околиці стають більш талановитими та активними з багатьма новими галереями мистецтв, бутиками, ресторанами та готелями. 

Ofsit Studio

Ofsit Studio

Будинок розташований посеред цієї суєти. Тим часом, особистість клієнта на відкритому повітрі, звичайно, була нашим головним стимулом у виборі матеріалів і створення простору. Природні, нейтральні, зручні, практичні матеріалами стали основою інтер’єру.

Ofsit Studio

Ofsit Studio

Структурний підхід будинку полягав у тому, щоб відкрити простір і отримати більше світла і розкриття квартири. Попередні маленькі віконні прорізи на передньому фасаді були збільшені, а нові розкладні віконні рами ковзали по ширині будівлі, перетворюючи вітальню на балкон. І великий прямокутний світловий простір був вставлений трохи нижче поля зору, щоб забезпечити світло і вид на мезонін.

Ofsit Studio

Ofsit Studio

Квартира площею 180 кв. М є відкритим великим простором, розбитиме на функціональні зони. У ній є вітальня, кухня, їдальня, бібліотека, спальня хазяйська і гостьова, ванна кімната. Підлоги на першому поверсі покриті натуральним каменем, за винятком гостьової спальні, в якій укладена дерев'яна підлога, оскільки вона звернена на північ і важливо було зробити її затишною і теплою. А ось стелі всюди оброблені деревиною, які чудово пом'якшують кам'яні холодні підлоги.

Ofsit Studio

Ofsit Studio

Ofsit Studio

Ofsit Studio

В якості домашнього сховища виступає основна поздовжня стіна, що піднімається на два поверхи. За допомогою залізних прутів створені функціональні ніші з сітками для підтримки предметів. Множинні відкриті полиці і стелажі наповнені посудом і різними побутовими аксесуарами. 

Ofsit Studio

Ofsit Studio

Ofsit Studio

Ofsit Studio

Вгорі розміщено книги, навколо каміна - стіс з дровами. Соціальна зона представлена вітальні з висотою стелі в два поверхи, кухнею, розташованої в невеликій ніші, і їдальнею. Функціональний острів кухні виготовлений з монолітно-бетонних блоків і обрамлений необробленим залізом.

Ofsit Studio

Ofsit Studio

Дизайнерські стільці з прозорим пластиковим сидінням, сталева побутова техніка і красивий посуд, встановлена на відкритих полицях, робить цю зону стильною і комфортною. Вітальня виглядає вишукано і ексцентрично. Розкішний білий диван з червоними декоративними подушками притягує увагу своєю яскравістю і ефектним контрастом. Навпроти зони відпочинку - телевізор і функціональні стелажі.

Ofsit Studio

Ofsit Studio

Стіна покрита натуральним каменем. Розкішний креативний камін спускається зі стелі на бетонний постамент, роблячи простір затишним і колоритним. На другому поверсі розміщена спальня, спа-зона і робоче місце. 

Ofsit Studio

Ofsit Studio

Ofsit Studio

Ofsit Studio

Дизайнерська ліжко встановлена на бетонний постамент, який плавно переходить в spa-область з великою ванной- джакузі. Білий колір меблів робить інтер'єр приватної зони свіжим і приємним. У квартирі багато природного світла. При реконструкції будівлі на передньому фасаді віконні прорізи були збільшені. 

Ofsit Studio

Ofsit Studio

Ofsit Studio

Ofsit Studio

Уздовж всієї вітальні були встановлені нові складні вікна, що відкривають приголомшливий вид на місто і здатні, при бажанні, перетворити вітальню в балкон-терасу. Великі прямокутні вікна з'явилися і на другому поверсі, забезпечуючи світлом антресолі.

Ofsit Studio

Ofsit Studio

 

 

Наверх