Архідея

Молода українська художниця представила Україну на міжнародній цифровій арт-арені

фото: прес-служба Kat Mozgin
Молода талановита українська діджітал-художниця взяла участь у відомій світовій арт-ярмарці

 

Kat Mozgin — це творчий псевдонім молодої амбітної української диджитал-художниці Катерини Пономарьової, яка працює на перетині різних стилів та форматів цифрового мистецтва (відео арт, фото, моушн-дизайн, цифрове мистецтво) та яка, попри пандемію та війну, активно представляє та просуває сучасне made in Ukraine цифрове мистецтво у світі.

Про цифровий вимір мистецтва

Оскільки світ стрімко рухається у цифровий вимір, прагну бути в авангарді. Отже, у диджитал-арт я з 2012 року. У своїй творчості я використовую різні інструменти: поєдную 3Д-анімацію, фотографію, моушн-дизайн, відеоарт. Диджитал-арт сьогодні, безсумнівно, є сьогодні одним з найактуальніших напрямів. І, звісно, важливу роль відіграє нове NFT-мистецтво.

Kat Mozgin

Kat Mozgin

Про участь у міжнародних арт-форумах

Щойно брала участь у першому загальноєвропейському ярмарку цифрового мистецтва European Digital Art Fair (тривав у травні-2022). Наприкінці червня представлятиму Україну на ярмарку Bodrum Art Fair (28 червня – 3 липня). На цій виставці сучасного мистецтва буде представлено мій новий nft art (AR/VR) проєкт.

В українському павільйоні на Dubai Expo 2020 представляла свій знаковий NFT-проєкт Welfaro, головним меседжем якого став заклик дбати не тільки  про екологію власного простору, а й всього навколишнього середовища. Природа дає людям усе для гармонійного життя. Тож ми теж повинні думати про природу, берегти її.

Про життя-творчість під час війни.

Під час війни я свідомо залишилася в Україні підтримувати та допомагати. У рамках Dubai Expo були проведені заходи з продажем за донати спеціального NFT на підтримку українців, а саме — дітей. За зібрані кошти придбано необхідні медикаменти для лікарень та пологових будинків.

Про вчителів

Від класиків до сучасних геніїв — мої вчителі як джерела натхнення. У диджитал-арті — це, безперечно, медіа-художник, дизайнер Refik Anadol. Мені подобається стиль його робіт. У нього є, чому повчитися. Так само James Jean.  Стиль і чаклунство його графіки вражає. Його персонажі резонують моїм глибинним переживанням. Також «арт-провокатора» Alec Monopoly. Він — неперевершений у створенні та просуванні свого власного бренду. Kaws — це моя особлива любов, один з моїх кумирів , король маркетингу. Вражена, як швидко його  роботи стали «вірусними». Ще Banky! Як же без нього! Він — один з найзагадковіших особистостей сучасної art-індустрії.

фото: прес-служба Kat Mozgin

фото: прес-служба Kat Mozgin

Ще не можу не згадати Tais Poda, яка була куратором мого nft проєкту Welfaro. Тож, завдяки таким мегапрофесійним менторам я успішно йду своїм мистецьким шляхом.

Я щаслива, що у моєму житті багато визнаних майстрів, справжніх друзів, які щедро діляться своїм досвідом. Взагалі можу сказати, що незбагненним чарівним чином мене сьогодні оточують абсолютно ресурсні цікаві особистості, які мене мотивують розвиватися далі.

 

 

Наверх
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK