Архідея

Виставка BAU в Мюнхені

BAU, ведуча міжнародна виставка архітектури, будівельних матеріалів і систем, є значною подією галузі. Виставка відбувається в баварській столиці раз на два роки. Цього року вона пройшла в Мюнхені у виставковому комплексі Messe München з 16 по 21 січня 2017 і зібрала близько 2000 учасників з 42 країн і приблизно 250 000 відвідувачів з усього світу.

BAU 2017 вийшла на старт з чотирма головними темами, що грають вирішальну роль для майбутнього будівництва. Багато учасників були орієнтувалися на них і пропонували відповідні рішення. На форумах виставки архітектори, інженери-будівельники і розробники проектів висвітлювали і обговорювали ці теми в різних аспектах. А на спеціальних показах різні актуальні теми наочно представлялися з прикладами продукції і конкретними проектами.


bau2017


haus_2016_44427_57066268c4

csm_pv_30451a_-_4sp_-_4c_577da1b485


Основними темами виставки 2017 року стали розумні фасади (нові енергетичні концепції, використання фасаду будівлі в якості медіа-моделі і інші корисні функції), цифрова планування і будівництво (використання інноваційних комп'ютерних технологій на всіх основних етапах будівництва), розумні будинки - підключені до мережі будівлі (основні аспекти житлових будинків майбутнього), а також будівництво і житло 2020 (подальший розвиток будівельної індустрії). В рамках BAU 2017 відбулися відразу кілька спеціальних експозицій, наприклад, актуальні проекти 14 інститутів Фраунгофера або будівництво для різних вікових груп.


lvqwku-bau2015_pl0105

Розумні фасади
Сьогодні фасади - це багатофункціональні інноваційні системні оболонки, які повинні і можуть відповідати пропонованим до них комплексним вимогам. Технологічний прогрес в будівельній галузі – один з найважливіших аспектів на шляху до розумних і складних оболонок будівель. І це повинні брати до уваги архітектори, проектувальники і виробники будівельних матеріалів.


bau2015_pl0551


bau2015_pl0666_01

Цифрове проектування, будівництво і експлуатація

Сучасне будівництво і будівельні технології розвиваються в швидкісному темпі. З одного боку, несподіване різноманіття розумних будівельних продуктів, з іншого – нова форма архітектурної продукції. Комп'ютеризовані процеси проектування і виробництва, адаптовані з автомобіле- і машинобудуванням, дозволяють серійне виробництво аж до мінімальної кількості в одну одиницю. Але правити бал в архітектурі майбутнього будуть на сьогоднішній день ще дуже обмежені цифрові будівельні технології.


8f356a514a

Розумний будинок

В майбутньому система автоматизації будівлі зможе передбачити поведінку мешканців. Об'єднавши профілі мобільності мешканців з енергоспоживанням будівлі та навколишніх умов, такими як погода, інтенсивність сонячного випромінювання або тимчасове споживання електрики, наприклад, побутовою технікою, можна досягти високого потенціалу оптимізації, раніше неможливого в такого ступеня складності.


stand-auf-der-bau-2017-3

Будівництво і життя 2020
Сьогодні окреслюються рамки того, якими будуть міста і муніципальні освіти через 25 років. Те, що будується сьогодні, буде використовуватися для проживання і роботи в наступних десятиліттях. В майбутньому і робота, і життя будуть ще в більшій мірі включені в глобальні та локальні мережі та зможуть здійснюватися з різних місць і в різній конфігурації. Сьогодні тимчасові трудові колективи, що працюють над обмеженими за часом проектами, займають так звані колективні офіси. У майбутньому робота не буде залежати від географічного положення підприємства. Пересування людей буде вимірюватися не категоріями швидше і далі, а ближче і тихіше, а це можливо лише тоді, коли місце проживання іноді зможе бути і місцем роботи.
Вже скоро будівельна галузь буде в змозі будувати 400 000 квартир і більше на рік. Через кілька років цей величезний обсяг будівництва стане комплексної частиною продуктивного європейського міста, в якому можна буде жити і працювати в 21 столітті.


bau2015_pl0330

Доповнили різноманітну програму виставки ряд спеціалізованих форумів та конференцій за участю висококваліфікованих експертів з усього світу. Форум «Архітектура і Індустрія» знову пройшла в формі захоплюючого діалогу між архітекторами та виробниками. Формат "Building the Future" представив міжнародні дослідницькі проекти, присвячені будівельної галузі майбутнього. 20 січня в черговий раз відбудеться «Довга Ніч Архітектури», яка дозволить всім бажаючим ознайомитися з 70 різними будинками Мюнхена (на 20 будівель більше, ніж минулого разу).


stand-auf-der-bau-2017-2


exponate-auf-der-bau-4


bau2015_pl0527

Детальна інформація: www.bau-muenchen.com

 

 

 

Наверх
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK