Архідея

Сучасне українське мистецтво з жіночим обличчям

Яна Руснак - украинская художница-символист
Яна Руснак - представник сучасного українського арта, про який знають у світі

Вже сьомий раз World Art Dubai стає майданчиком комунікації для представників мистецтва з усього світу. Цього року арт-форум відбудеться з 7 по 10 квітня. Для участі у виставці-ярмарку професійне жюрі відбирає близько двох тисяч робіт сучасних художників – як титулованих, так і дебютантів. Художниця Яна Руснак як повноважний представник України цієї весни вже вдруге візьме участь у цьому престижному арт-форумі планети.

Анімалістичні картини Руснак, виконані в оригінальній авторській техніці, успішно демонструвалися в одному ряду з роботами таких світових зірок, як Йоко Леннон, Орлан, Філ Акаши. Українська художниця брала участь в Art Miami, Art Beirut, Art Istanbul, Open 20 Venice і т.д. А її персональну виставку у музеї-віллі Густава Клімта у Відні, що відбулася у рамках Ночі Музеїв восени 2018 року, за одну добу відвідали понад 200.000 гостей. Отже, Яну Руснак цілком правомірно називати справжнім культурним амбасадором України. У день від’їзду на форум Яна Руснак спеціально для archidea.com.ua від першої особи:

Животные - одна из любимых тем художницы

Животные - одна из любимых тем художницы

Про арт-форум у Дубаї

Протягом нинішнього вельми складного періоду мистецтво служило й продовжує служити віддушиною для людей по всьому світу.Мистецтво допомагає культивувати енергію та ентузіазм людям, які його творять та які його споглядають. Ще два роки тому, коли вперше брала участь у цьому ярмарку, мене вразили позитивний настрій, атмосфера піднесення та масштаб заходу. Там не було суворих арт-критиків, а фаворитів арт-форуму визначає виключно багатонаціональна публіка. World Art Dubai – це, передусім, колаборація між галереями, художниками та колекціонерами зі всього світу. Цього року потужна виставка вдруге  буде концентрувати увагу на тому, як і чим саме надихалися й продовжують надихатися художники під час безкінечних локдаунів. 

Про уроки пандемії

Мистецтво – це ліки проти стресу. Воно допомагає людині пояснити власні емоції, звернути увагу на внутрішній світ, і нагадати, що найголовніше – саморозвиток і самопізнання. Історія з коронавірусом показує нам, як важливо не впадати у відчай і завжди мати запасний план. Якщо вибудовувати майбутнє, орієнтуючись тільки на оптимістичні прогнози, то його стабільність дуже легко похитнути. Якщо потенційний карантин вводить у фрустрацію, це привід задуматися про свою ціннісну систему і пристосованість до життя. Гадаю, пандемія дає усім нам шанс тонше пізнати й посилити себе.

Работы Яны очень объемны

Работы Яны очень объемны

Про авторський анімалістичний стиль

Символізм – невід'ємна складова моєї творчості. Більшість моїх картин анімалістичні.

Зображення скакуна, що мчить назустріч вітру, символізує волелюбну натуру, яка категорично не приймає строгих рамок і обмежень, з ревнощами охороняє свій особистий простір. Тигри – це метафора непохитного духу, потужної енергетики і сильного характеру. Гепард – втілення грації та спритності, швидкості у прийнятті важливих рішень. Зображення гепарда в стрибку або під час бігу – цілеспрямованість і постійний розвиток людини. Лев – символ стійкості та завзятості, в ньому поєднуються гордість і справедливість, владність.

Картины художницы - отображение современного искусства

Картины художницы - отображение современного искусства

Про представлення українських художників за кордоном

Світ і мистецтво стають глобальнішими. Усе менше кордонів, усіляких рамок, які раніше заважали розвитку. Протягом останніх років я брала дуже активну участь у найпрестижніших арт-форумах світу. Для сучасних українських художників дуже важливо якомога більше бути присутніми з презентацією своїх робіт на міжнародних виставках, художніх ярмарках, активно брати участь у серйозних арт-проєктах, різних міжнародних мистецьких колабораціях. Митцю корисно бачити на власні очі, яке мистецтво сьогодні представляють у Нью-Йорку, Парижі та Дубаї, спілкуватися з колегами, бути відкритим.

 

 

Наверх
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK