Архідея

Відкриття галереї та виставки сучасного мистецтва «Зона відгуку»

14 грудня о 19:00 відбудеться масштабне відкриття нової мистецької локації Lera Litvinova Gallery в житловому районі RYBALSKY у партнерстві з компанією SAGA Development.

Сучасний арт-простір, що відомий знаковими проектами як в Україні, так і у Німеччині, Бельгії, США та інших країнах, зустріне гостей за новою адресою та презентує нову виставку сучасного мистецтва. Локацію арт-галереї обрано не випадково, адже концепція RYBALSKY у створені принципово нового рівня комфорту, прикладом якого стали європейські міста, де посеред гамірного міста сучасна людина має справжній затишок, надихається краєвидами, зручними та творчими рішеннями.


Галерея відкриється філософським проектом «Зона відгуку», що базується на мистецькому дослідженні структури людської духовності. В експозицію входять роботи митців, які міркують на тему свідомості соціуму, індивідуальності, розподілу особистих якостей на позитивні й негативні, адаптації до мінливого суспільства. Роботи підібрані за принципом умовної статичності, транслюють стан спокою, пошук і знаходження умовної точки опори, деколи за умови катарсису. Проект аналізує зміни та поточний період життя нашого суспільства.

Куратором проекту є Леонора Янко, мистецтвознавець, арт-менеджер та директор Lera Litvinova Gallery. Вона зазначає: «Новий проект – це поєднання теоретичних значень з мистецькими  у філософському розрізі. Ми з дитинства звикли поділяти речі на чорне і біле, хороше і погане, правильне і неправильне. Цей розподіл базується на різноманітних чинниках, що впливають на нас протягом усього життя: власний досвід, соціальні інститути, політичні події, релігійне підґрунтя. Наприкінці календарного року «Зона відгуку» є своєрідним дослідженням взаємин людей, реакцій на позитивну комунікацію, здатності індивідів бути відкритими у суспільстві».


Митці розглядають джерела впливу на нашу свідомість, досліджують чинники сприйняття тих чи інших ситуацій, ступінь відкритості до інших і здатність комунікувати. Чи можемо ми чесно говорити про свій стан? Чи можемо поділитись емоціями, розказати про свій біль чи радість? Сучасні українські художники відповідають на соціально значущі питання за допомогою творчості, перетворюючи наукові та філософські істини на метафори. Вони прагнуть, аби у конкретному образі глядач побачив самого себе, усвідомив свій власний вплив на розвиток суспільства, зрозумів свою природу. Це своєрідні відкриття маленьких істин, що слугують ключем до розуміння життя.


На виставці будуть представлені роботи таких сучасних українських митців як Анна Волошко, Дар’я Іващенко, Алла Волобуєва, Юрій Шаповал, Аліна Гаєва, Лера Літвінова, Astian Rеy, Євген Шаповалов, Юлія Полякова, Данило Козелецький, Артем Андрійчук (Kaffelman), Денис Городничий.


«Місія SAGA Development – створення стильного та комфортного життєвого простору. Цю місію ми реалізуємо через нестандартну архітектуру, зручні громадські простори та сучасні мистецькі об’єкти. Ми впевнені, що майбутні мешканці житлового району RYBALSKY, так само, як і ми, захоплюються сучасним мистецтвом, і арт-простір Lera Litvinova Gallery стане одним із улюблених місць їхнього культурного дозвілля», – говорить CEO SAGA Development Андрій Вавриш 


Для представників ЗМІ зустріч з митцями, куратором та організаторами почнеться о 18.00

Адреса: вул.Набережно-Рибальська, 3
Вхід на виставку вільний. 
Контакти організаторів та для акредитації на відкриття: 
www.llitvinova.com, e-mail: leralitvinovagallery@gmail.com тел. 050 033 33 17

 

 

Наверх
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK