Архідея

Тренди 2020 в дизайні інтер’єрів від українського дизайнера Сергія Махно

Архітектор, дизайнер, кераміст, засновник Sergey Makhno Architects Сергій Махно
Сергій Махно – одна з центральних постатей українського дизайну. Серед його проектів – будинки, інтер'єри і предметний дизайн. Його роботи є в Україні, Великобританії, США, Китаї, Португалії, ОАЕ.

Тренд #1: Новий погляд на екологічність

Предмети інтер’єру, матеріали будуть по-новому оцінюватися на екологічність:  аби це не шкодило ні природі, ні людині. Так, наприклад, з точки зору людини дерево — натуральний, екологічний матеріал. А от з точки зору природи — не зовсім.   Екологічними для обох вважатимуться такі матеріали, які створюються без залучення живої природи або ті, які переробляються і живуть 2-3-4 життя. Тобто ми не приносимо шкоди природі і себе оточуємо нешкідливим для здоров’я.

Тренд #2: Функціональний мінімалізм

Базові речі в інтер’єрі обов’язково супер зносостійкі, практичні та прості (стосується як шляху їхнього створення, так і форми, матеріалів). Адже функція знову диктуватиме зовнішній вигляд. Переживши вимушену ізоляцію вдома, ми зрозуміли, що стілець може бути простішим на вигляд, але трошки зручнішим.

Тренд #3: Самовираження через декор і мистецтво

Але потреба вирізнятися, висловлювати своє “я” нікуди не зникне і цю функцію візьме на себе декор і акцентні рішення. Ще більше цінуватимуть оригінальність, шлях виготовлення, кількість та історію предметів. Бабусин килим і антикварні підсвічники з Kyivness пробилися в топ-трендів, скинувши звідки однакові білі тарілки з ікеа, весь штампований декор і тд.

Тренд #4: Сучасний арт і локальність

Закриття кордонів, проблеми з експортом разом з рухом підтримки локальних виробників відкрили і продовжують відкривати нові українські бренди, а бренди, в свою чергу, активно стараються стати кращими і не розчарувати. За кілька років матимемо потужні артринок і сферу предметного дизайну.

 

 

Наверх
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK