Архідея

10 способів створити відчуття простору в маленькій квартирі

Pinterest
Велика квартира ще не значить краще житло. Але як створити комфортні умови для життя в малогабаритній квартирі? Необхідно вдатися до обману! Пропонуємо вам декілька незвичних способів, які зроблять невеличку квартиру більш, чим вона є насправді.

Джерело: Pinterest

Коли мова йде про крихітний простір, навіть ілюзія додаткових квадратних метрів здатна змінити якість життя. Як змусити повірити себе та інших, що ваша невеличка квартира більше, ніж вона є? 

Джерело: Pinterest

Купити багатофункціональни меблі, відмовитися від зайвих речей, поєднати функціональні зони – безумовно, всі ці прийоми працюють. Але як бути з відчуттям тісноти, позбутися якого неможливо за допомогою раціонального підходу до дизайну? 
Кого і як слід обдурити, щоб зробити свій будинок більш просторим? Ну, в першу чергу себе, а також своїх гостей, вдавшись до невинних дизайнерським хитрощів, якими ми готові з вами поділитися.

Джерело: Pinterest

1. Дзеркала
Дзеркала призначені не тільки для того, щоб милуватися своїм відображенням. Дзеркало може посилити природне освітлення і створити оптичну ілюзію безперервності простору. Його слід розміщувати поруч або навпроти вікна, щоб воно відображало сонячні промені, або ж поблизу штучних джерел світла. Щоб візуально збільшити простір, необхідно повісити велике дзеркало або дзеркальне панно на тій стіні, яку ви хочете «відсунути».

Джерело: Pinterest

2. Плаваюча обстановка
Однією з основних помилок власників маленьких квартир є звичка розміщувати меблі впритул до стін. У той час як плаваюча обстановка створює враження наявності додаткової вільної площі. «Розкидайте» меблеві групи всередині вітальні, і вона буде здаватися більше.

Джерело: Pinterest

3. Великий яскравий килим
Можливо, найбільш простим способом «підробити» площу кімнати є підлоговий декор у вигляді великого яскравого килима. Килим з помітним дизайном буде привертати увагу до підлоги і не дозволить акцентувати його на відстані між стінами. Крім того, килим створить оптичну ілюзію наявності більшої площі для пересування.

Читайте також: 5 трюков, которые заставят комнату казаться больше

Джерело: Pinterest

4. Один великий предмет меблів
Більшість людей вважають, що маленька кімната повинна бути обставлена малогабаритної меблями. Це не зовсім так. Великий диван або крісло здатні створити відчуття, що площа приміщення їм відповідає. Але не варто вводити в меблеву групу більше одного громіздкого предмета, інакше ефект буде зворотним.

Джерело: Pinterest

5. Ніжки
Вибравши предмети меблів на ніжках, ви зможете візуально збільшити кімнату. За рахунок того, що такі меблі займають менше обсягу і не примикають щільно до підлоги, вона дає відчуття додаткової довжини і ширини.

Джерело: Pinterest

6. Трюк зі шторами 
Хочете більше високі стелі? Ви можете отримати їх за допомогою невеликого трюку з фіранками. Зазвичай карниз вішають на відстані 15 сантиметрів над вікном, але якщо повісити його максимально близько до стелі, ви зможете використовувати фіранки більшої довжини. А вони в свою чергу візуально збільшать висоту кімнати.

Читайте також: 6 трюков заставить комнату выглядеть больше

7. Колористичний нейтралітет
Якщо ви хочете, щоб кімната помітно збільшилася в розмірах (візуально, а не фактично, звичайно), використовуйте нейтральні відтінки. Врахуйте: пофарбувати стіни в світлий колір недостатньо. Інтер'єр повинен бути нейтральним «з голови до п'ят»: меблі, текстиль, обробка. Щоб не нудьгувати, додайте кілька яскравих акцентів у вигляді подушок або картин, але тільки не переборщіть, щоб не змазати ефект.

Джерело: Pinterest

8. Увага на стелю
Яскраві акцентні стіни в інтер'єрі кімнати – популярний сучасний тренд. Однак використання цього дизайнерського прийому в маленькому приміщенні може привести до небажаного візуальному ефекту –стиску простору. 

Джерело: Pinterest

А ось якщо пофарбувати в контрастний відтінок не стіну, а стелю, то можна вбити відразу двох зайців: наповнити інтер'єр кольором і створити ілюзію збільшеної площі (працює за тим же принципом, що і яскравий підлоговий килим). Вибираючи колір для стелі, варто пам'ятати про те, що він повинен бути контрастним, але не темним. Інакше ви ризикуєте «поміняти шило на мило»: візуально розширите кімнату, але при цьому опустите стелю.

Джерело: Pinterest

9. Фотошпалери з перспективою
Наш мозок звик довіряти очам. Тому один з найлегших способів підробити квадратуру приміщення - це створити в ньому ілюзію перспективи. Зробити це досить просто за допомогою фотошпалер з відповідним зображенням. Якщо вибір фотошпалер в якості декору стіни обумовлений не тільки естетичними уподобаннями, а й бажанням візуально розширити простір, найкраще зупинитися на сюжеті, порівнянному з масштабами приміщення. Тобто має складатися відчуття, що перспектива бере свій початок саме в кімнаті.

Читайте також: 5 ошибок, которые убивают маленькие пространства

Джерело: Pinterest

10. Дивимося крізь
Прозора меблі – справжня знахідка для маленьких кімнат. Вона пропускає крізь себе світлові потоки і як ніби розчиняється в просторі, роблячи його візуально вільним, просторим. Крім того, прозорі предмети зараз в тренді.

Джерело: Pinterest

 

 

Наверх
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK